Stabil fjärdeplats för Ninjas In Pyjamas i ESL Pro League Season 13 1

Stabil fjärdeplats för Ninjas In Pyjamas i ESL Pro League Season 13

Ninjas In Pyjamas är ett e-sportlag bestående av många eminenta spelare och det har de varit under en lång tid. I Spincasinos blogg, där de listar de 8 bästa svenska e-sportspelarna idag, hittar vi bland annat både Patrik ‘f0rest’ Lindberg och Christopher ‘GeT_RiGhT’ Alesund.

Ninjas In Pyjamas är ett CS:GO lag bestående av många välkända svenska esportare och det har de varit under en lång tid.

I årets omgång av ESL Pro League inledde Ninjas In Pyjamas med att ta hem en imponerande gruppseger, vilket kvalificerade dem för en play-in match i slutspelet. I denna fick de möta Heroic – och det lag som vann gick direkt till slutspelets semifinal, medan det förlorande laget istället gick till kvartsfinal.

Stark inledning räckte inte hela vägen

Play-in-matchen startades på Inferno-kartan, och Ninjorna inledde mycket starkt. De tog sig snabbt upp till en 6–1 ledning, men tappade denna när Heroic slog tillbaka med fem raka poäng. Ninjorna lyckades dock hålla undan och första rundan vanns till slut av Ninjas In Pyjamas med ställningen 9–6. Efter sidbytet inledde Ninjorna återigen starkt och de började med två raka segrar. Därefter var det dock i stort sett bara Heroic hela vägen och slutresultatet blev till slut 10–4 till Heroics fördel. Därmed blev det samlade resultatet av den första kartan totalt 16–13 med vinst för Heroic.

När det andra spelet startades var det nu istället på Nuke-kartan. Återigen var det Ninjorna som inledde starkast – även om det var klart mer jämnt under denna omgång. Före sidbytet slutade resultatet på 8–7 till Ninjornas fördel.

Det skulle dock visa sig att det är något med Heroic och sidbyten. Så snart sidor bytts dominerade Heroic kartan totalt och Ninjorna fick se sig besegrade med 9–1. Det slutliga resultatet på Nuke-kartan blev därmed en total vinst för Heroic med 16–9. Segrarna var därmed korade och Ninjas In Pyjamas fick se sig besegrade – det innebar att det var kvartsfinal för dessa att vänta.

Vill du lägga CS:GO bets på esl pro league? Läs våran spelguide för esport där vi hjälper dig att bli en vinnande spelare.

Från kvartsfinal till semi för Ninjorna

Efter att ha blivit degraderade till kvartsfinal ställdes de i denna mot Complexity. Det skulle visa sig bli en spännande omgång där första kartan vanns av Complexity med 19–17 på Mirage.

Den andra kartan var en Overpass och med hjälp av denna kunde Ninjorna besegra sina motståndare i ännu en jämn match som slutade 16–14 till Ninjornas fördel. I den tredje och sista kartan dominerade Ninjorna, och de avancerade därmed till semifinalen med hjälp av en 16–9 vinst.

I semin skulle Ninjas In Pyjamas ställas mot Gambit – ett motstånd som skulle visa sig bli alldeles för hårt. Efter att Ninjorna inlett första kartan, Inferno, med en 2–0 ledning, var det Gambit i stort sett hela vägen. Första kartan slutade med en förkrossande 16–5 vinst för Gambit.

Inför Dust2 – den andra kartan – gav Ninjorna ett hårdare motstånd, och resultatet var otroligt jämnt hela vägen. Det skulle dock visa sig att Gambit slutligen drog det längsta strået, och de vann även den andra kartan. Därmed var resultatet klart för Ninjornas del och det blev alltså totalt en fjärdeplats i årets ESL Pro League.