CSGO major 2020

Road to Rio: 22april till 27 maj – Genomgång och schema

ESL One Rio 2020, som är den enda majorn planerad under 2020 – med en rekordstor prispott på 2.000.000$ har på grund av nuvarande pandemi blivit förskjuten till November 2020.

Som ett resultat av detta, har Valve valt att ta bort alla direkta inbjudningar och regionala minors, och istället valt att ha ett kvalifikationssystem. Kvalifikationssystemet fungerar så att det kommer hållas i ett antal olika turneringar per region, där varje turnering ger ett visst antal poäng baserat på vilken plats man hamnar på. Dessa turneringar kallas RMR, vilket står för Regional Major Ranking competition.

ESL ONE: Road to Rio

Road to Rio är den första turneringen i detta kvalifikationssystem. Alla de olika regionerna deltar i turneringen som pågår mellan 22 april och 17 maj. Vi i Europa har flest antal lag och därmed börjar även våran turnering först – och slutar sist. Fyra veckor av spännande CS:GO match betting där de flesta topplagen deltar – bättre kan det inte bli.

För CSGO-majorn 2022 som spelas i RIO – läs denna artikel

Kommentatorer

De personer som kommer kommentera matcherna är följande, länk till deras twitter:

Europas grupper

Vi kommer främst fokusera på den Europeiska gruppen, då det det finns flest antal topplag där. Dessutom är tre av lagen svenska – och alla spelar i samma grupp, grupp A. De svenska lagen är NiP, Fnatic och Dignitas.

Spelschemat släpps den 22 april.


road-to-rio-europagrupper-min-1024x576-7656472
Källa: ESL One

Gruppspelet fungerar så att alla lagen i samma grupp möter varandra en gång i en BO3. De fyra bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet. De två bästa spelar i upper-bracket, och de två sämsta lagen spelar i lower-bracket. Skillnaden mellan lower-bracket och upper-bracket är att när man förlorar i lower-bracket – så åker man ut. Om man förlorar i upper-bracket så åker man sedermera ned till lower-bracket och får en chans till.


brackets-europa-1024x429-9674809
Källa: Liquipedia

Övriga grupper

Resterande regioner schema och grupper ser ut såhär:

  • CIS: 30 april – 17 Maj
  • Nordamerika: 22 april – 17 Maj
  • Sydamerika: 22 – 26 April
  • Oceanien: 6 – 10 Maj
  • Asien: 6 – 10 Maj

Betting CS:GO major

Är du intresserad av att betta på Road to Rio? I våran guide för hur man spelar på esport kan du läsa om de bästa spelbolagen och hålla koll på vilka matcher som spelas respektive dag.