Gamingtillbehör till PC

Marknaden för gamingtillbehör är idag större än någonsin, och de många val vi gamers kan göra må kännas oändliga. Vi på Esportlandet vill råda bot på detta, därför har vi skapat en rad olika guider inom gaming tillbehör med hoppet om att hjälpa dig skapa den perfekta gaming hörnan!

Tester och guider inom gaming tillbehör

När du ska köpa en ny gamingstol finns det många olika faktorer som du bör ta hänsyn till innan du gör ditt köp. Många är främst ute efter flashig design eller att stolen ska se ut på ett visst sätt, men det viktigare är snarare hur bekväm stolen är när du gamear, samt hur många inställningsmöjligheter den har.
I denna kompletta guide över gaming datorer går vi igenom de allra bästa gaming datorerna i olika prisklasser. Detta är en fullständig sammanställning där vi går igenom hur bra de presterar, vilka komponenter de har samt vad du ska tänka på innan köp.

Utvalda gaming skärmar

AOC G2U - Bästa budgetvalet av gaming skärm med 144 Hz

144 Hz - Finns i storlekarna 24" och 27"

AOC C27G2ZE - Gaming skärm med 240 Hz

För den seriösa gamern

Headsets för gamers

Steelseries Arctis Pro

Gaming hörlurar med bra ljud för både gaming och musik

HyperX Cloud II

HyperX mest populära hörlurar

Utvalda tangentbord

VARMILO VA69 - Bästa mekaniska tangentbordet

Finns med fem olika mekaniska brytare

Xtrfy K4 gaming tangentbord

Från svenska Xtrfy

Utvalda gaming möss

Xtrfy M4 - Gaming mus med hög svensk kvalitet

Testvinnare lätt gaming mus

Logitech G PRO - Bästa trådlösa gaming musen

Från gamingjätten Logitech

Allmänt om gaming tillbehör

Jämför pris på gamingtillbehör

För att hitta de bästa priserna på gamingtillbehör för PC så kan det vara en god idé att använda en rabattkod på någon av de hemsidorna som säljer gamingprodukter. Rabattkoder är något som de flesta ehandlare erbjuder – och de kan hjälpa dig att spara stora pengar – särskilt på just gamingtillbehör då de tenderar att kosta en hel del.

Tillverkare av gamingtillbehör

Det finns ett oerhört stort antal tillverkade av gaming utrustning till PC. Här går vi igenom de allra största, men långt ifrån alla. 

Logitech

Logitech grundades 1981 och är en schweizisk tillverkare av gaming utrustning. De producerar högkvalitativa gaming produkter som går under namnet “Logitech G”. De har ett stort utbud av bland annat gaming möss, gaming hörlurar, tangentbord, tillbehör för streaming, och mycket mycket mer. 

Razer

Razer är ett namn många tänker på när de tänker gaming produkter. De stormade in på marknaden för gaming prylar år 2005 så de är relativt nya inom branchen. Under dessa år har de skapat sig en trogen kundbas genom att erbjuda produkter för PC gaming inom en rad olika kategorier. Razer har produkter inom de flesta gaming kategorier, såsom laptops för gaming, möss, tangentbord och hörlurar.

Steelseries

Steelseries producerar många högkvalitativa produkter för PC gaming. Steelseries själv använder slagordet “We are Esports”, då deras produkter är särskilt anpassade för professionella gamers, alltså proffs. Men även för oss som bara ser gaming som en hobby kan såklart njuta av Steelseries breda utbud av gaming produkter för PC. 

HyperX

HyperX är allra mest kända för sina grymma gaming hörlurar. Och av god anledning! Deras gaming hörlurar är ständigt de allra bäst säljande på marknaden, år efter år. Deras fokus ligger alltså på gaming hörlurar med hög kvalitet, men de producerar även produkter för hårdvarusidan av PC gaming. De är även marknadsledande inom produktionen av avancerade RAM-minnen med hög hastighet.

Xtrfy

Svenska Xtrfy är inte en tillverkare som alla andra. Xtrfy har alltid fokuserat på ett litet utbud av produkter, men med hög kvalitet. Många tillverkare kan producera över 20 olika möss inom olika priskategorier, men Xtrfy har ofta bara ett par stycken. Detta gör att de kan skapa produkter som är spetsinriktade på att erbjuda den allra högsta kvalitén.

AOC

AOC är specialister på att tillverka gaming skärmar med hög kvalitet till ett lågt pris. Många av de allra mest populära gaming skärmarna kommer från AOC, och vi förstår varför. De har byggt vidare på sitt utbud av tv-skärmar och genom det lyckats skapa ett effektivt produktflöde av monitors även för gaming.

Återförsäljare av gamingtillbehör

  • Webhallen
  • Netonnet
  • Kjell & Co
  • Cdon
  • Proshop
  • Computersalg