Rocket League betting och spelguide

Rocket League är en häftig mix mellan racing- och fotbollsspel. Det tog marknaden med storm när det lanserades 2015. De allra flesta kanske redan har hört talas om Rocket League, men för den som är ny inom området eller vill veta mer kan det vara bra att veta vad spelet går ut på. Vi kommer här förklara hur spelet fungerar samt ge lite tips på vägen innan du börjar betta på Rocket League.

Spelsidor som erbjuder Rocket League betting

Vad är Rocket League?

Rocket League har i raket fart eskalerat på esport marknaden och populariteten är enorm. Spelbolagen är såklart ivriga och kämpar för att erbjuda ett bra utbud av betting på Rocket League till hungriga spelare. Du kan spela på turneringar, ligor, följa topp spelarna och lagen men för att du ska lära dig allt om spelet och hur du ska bli en vinnande spelare tycker vi att du ska luta dig tillbaka och läsa våran guide för Rocket League betting.

Rocket League är ett fordonsbaserat fotbollsspel som utvecklades av Psyonix. I Rocket League spelar man upp till fyra spelare samtidigt och meningen med spelet är att skjuta bollen i motståndarens mål. Rocket League släpptes först till Microsoft Windows och Playstation 4 den 7 juli 2015, åren därefter kom spelet även till Xbox one, portar gjordes dessutom till bland annat OS X, Linux och Nintendo Switch. Numera ägs spelet av Epic Games.

Hur en match inom Rocket League går till

I Rocket League kan du välja mellan att spela solo eller i lag med mellan två och fyra spelare. I tävlings sammanhang med turneringar och ligor är det alltid tre spelare som gäller. Bollen i Rocket League är till skillnad från vanlig fotboll gigantisk, och du ska med hjälp av din raketdrivna bil sätta bollen i motståndarlagets mål. Du spelar 5 minuters matcher och är det oavgjort avgörs matchen med ett “Sudden death” där första målet vinner. Hoppa, flippa, och köra uppför väggar med bilen tillsammans med hastighets boost är alla användbara alternativ för att vinna matcherna åt ditt lag.

Rocket Leagues Historia

Det fordonsbaserade fotbollsspelet lanserades av Psyonix 2015 och två miljoner spelare registrerade sig direkt. Framgångssagan fortsatte under åren som gick och sommaren 2021 nådde spelet milstolpen med 75 miljoner spelare världen över. Esport har fått ännu en stor aktör. Genom åren har spelare tillsammans lirat över fem miljarder matcher, vilket säger en del om hur populär esport det faktiskt är.

Bästa spelbolagen för Rocket League betting 2021

 1. Pixel.bet – Störst utbud av Rocket League betting
 2. Betway – Allra högst odds på Rocket League
 3. Mr.Green – Nya inom Rocket League
 4. Snabbare – Betta på Rocket League utan registrering
 5. Unibet – Ett av världens största spelbolag
 6. Betsson – Enkelt och pålitligt spelbolag
 7. Bethard – Unika spelmöjligheter på Rocket League
 8. ComeOn – 100kr välkomstbonus för Rocket League

Vad kännetecknar de bästa Rocket League betting sidorna?

För att kunna hitta de allra bästa Rocket League betting sidorna kan det vara bra att ha en inblick i hur spelet fungerar och var spelet äger rum. Du behöver även ha koll på vilka sidor som erbjuder spel på Rocket League och vad de har för chanser och bonusar. Utöver att det ska finnas många Rocket League turneringar att betta på, så bör det även finnas en rad olika spelmöjligheter på vardera match. Detta säkerställer att du kan hitta unika spelmöjligheter och det stärker även dina chanser att vinna då du ges större möjligheter att hitta en edge mot spelbolagen.

Säkerhet och trygghet är viktigt när du satsar pengar på Rocket League. Därför ska du bara välja legitima alternativ som erbjuder en högkvalitativ och säker spelupplevelse. Vidare är det viktigt att tänka på att kolla över informationen som står längst ned på bettingsidan. Där kan du läsa om vilka licenser som företaget har. Det kan ge dig en indikation på om sidan är legitim eller ej. Att spelbolaget har en svensk licens gör att du som spelare kan känna dig tryggare i ditt val.

Spelalternativ inom Rocket League Betting

Nedan följer de mest populära speltyperna inom betting på Rocket League. Det finns utöver detta många andra specialtyper som kan vara specifika för just ett visst spelbolag, därför kan det vara roligt att öppna flera olika konton för att maximera de antal olika spel du kan lägga på Rocket League

 1. 1X2 betting – Du spelar på resultatet i matchen, om lag 1 eller lag 2 vinner. I Rocket Leauge Betting finns det bara vinst och spelet kan inte sluta oavgjort.
 2. Antal mål – Tippa på antal mål i matchen, du kan spela på exakt antal gjorda mål eller för att göra det något enklare erbjuder spelbolagen att du kan spela på över/under mål.
 3. Handikapp mål – Här spelar du på antingen om det laget du spelat på ligger under med 2,5 mål när matcher startar, alltså -2,5. Då behöver ditt lag vinna med 3 mål innan matchen är över.
 4. Spelare vs Spelare – Som det låter är det en marknad där du spelar på att din spelare ska göra fler mål, assist eller räddningar under en match.
 5. Antal kartor – Du spelar på antal kartor under en matchserie. I Rocket League Championships Series spelar du nämligen bäst av 3 kartor.

Hur lyckas man med Rocket League betting?

För att lyckas med din betting på Rocket League behöver du liknande på annan betting vara insatt och studera mycket. Ta dig tid och välj ut vad du ska inrikta dig på och följ den planen. Du kan titta på statistik, formen på lagen och hur de ställer upp med för lag men även formationen under matchen. Rikta in dig på ett fåtal lag och följ deras form, titta på deras matcher och analysera deras strategier. Denna kunskapen kan vara guld värd när du ska analysera vilket lag som kommer vinna en viss match eller turnering.

Turneringar inom Rocket League

Det finns större och många mindre turneringar men den allra största turneringen är Rocket League Champion Series eller RLCS. Den spelas över 4 regioner, Europa, Syd och Nordamerika samt Oceanien två gånger per år. I säsongerna spelas alla matcher bäst av fem. När lagen sållats ut står totalt åtta lag kvar, två lag från vardera region som under slutspelet spelar bäst av sju matcher.

Pandemin orsakade att ingen vinnare har kunnat koras under 2020. Under 2019 vann två lag, på våren Renault Vitality och hösten NRG Esports, men under de åtta säsonger RLCS gått av stapeln har det varit olika vinnare varje gång. Vid turneringar inom Rocket League är det relativt vanligt att underdogs vinner, vilket gör att varje turnering är väldigt spännande då förhandsfavoriterna inte alltid är självklara vinnare.

Rocket league lag

Som ett av de mest populära sportspel som finns idag på marknaden finns det självklart även flera lag internationellt. Bland dessa går det att hitta Chiefs eSport Club, Cloud9, G2 Esports, Gale Force eSports, PSG eSports, Team envy och många fler.

För att skapa ett team behöver lag acceptera medlemmar. Med andra ord kan lag ange sin plattform, rangordning och plats för spelande. I sin tur kan lag sedan bjuda in sina vänner eller andra potentiella lagmedlemmar. På så sätt kan laget växa och börja vinna turneringar för att öka sin rangordning.

Rocket League odds

Vi arbetar för fullt med en funktion där vi jämför de högsta oddsen på Rocket League. Det kommer bland annat finnas ett spelschema med kommande matcher och turneringar, samt en funktion där man kan se vilka odds de olika spelbolagen erbjuder. Innan dess kan vi rekommendera spelbolagen Betway och Pixel.bet då de generellt sett erbjuder de bästa oddsen på Rocket League matcher. Även Mr Green är ett bra val för dig som letar goda odds och ett stort utbud av olika speltyper.

Rocket league i Sverige

En av de största svenska spelare inom Rocket League – är Pierre Silfver aka Turbopolsa. Han anses vara en av de största Rocket League spelarna genom tiderna. Han har vunnit RLCS hela fyra gånger och det är mest av någon spelare sedan turneringen började år 2016.

Även om Sverige inte är i lika stor framkant vad gäller spelandet finns det en marknad. Exempelvis Svenska Raketligan som är Sveriges nationella liga i Rocket League. Den ger spelare möjlighet att tävla om priser och visa upp sig på den nationella scenen. Samtidigt erbjuds möjligheten att kvala in sig till internationella tävlingar, till exempel det nordiska mästerskapet. Målet är att driva svensk esport framåt och öka chanserna för svenska spelare att synas.

Varför ska jag betta på Rocket League?

Rocket League är en populär esport, och för den som gillar fotboll är det ett självklart val av spel. Även för den som inte är särskilt intresserad av just fotboll, men som är intresserad av esport rent generellt. Särskilt eftersom det är ett snabbt och roligt spel att betta på. Varje match tar enbart runt 5 minuter vilket gör att mycket kan hända på kort tid. Det är ett roligt upplägg som många tycker om. Både för den som spelar och för den som tittar på. Det går att sätta sig in i spelet ganska så omgående. På så sätt ökar chanserna för vinst.