Valorant betting guide

Valorant släpptes förra året och under 2021 har det fullkompligt exploderat i popularitet. Men ännu är det långt ifrån alla spelbolag som erbjuder betting på Valorant. I denna guide går vi såklart igenom de bästa spelbolagen för valorant betting, men vi hjälper dig även med konkreta tips som hjälper dig att lyckas med dina vadslagningar.

Bästa spelbolag med betting på Valorant 2021

Ett par tips för att lyckas med Valorant betting

Till en början kan det vara bra att få kännedom om vad spelet är och vilka regler som gäller. Det hjälper dig att veta vilka kvaliteter lag och spelare behöver för att få fördelar. Om du lär känna spelet kan du också lättare förstå hur du bäst placerar dina spel.

Lär dig om spelet

När du väl fått kännedom om vad spelet innebär och vilka kvaliteter som krävs för att lagen ska segra så behöver du erfarenhet och förståelse i praktiken. Det räcker alltså inte enbart att ha kunskap i teorin. Genom att se Valorant matcher och turneringar online kan du lättare få en förståelse för hur spelare tänker och agerar i diverse situationer. Det kan i sin tur öppna upp för en rad möjligheter till vinster inom spel på Valorant.

De allra flesta spelare är dedikerade, tekniskt kunniga och smarta gamers. Genom att förstå och hänga med i deras strategiska spelande kan du också vara med i matchen. Givetvis kan du få en överskådlig blick över hur Valorant fungerar i praktiken genom att kolla runt på Youtube och Twitch, men för att verkligen förstå spelet hands-on ska du helst lägga in mer tid än så. Särskilt om du vill få in spel där oddsen är på din sida.

När du väl gjort din läxa och lärt dig hur Valorant matcher fungerar kan du lättare förstå hur du ska placera dina bets. Det kan vara svårt att avgöra exakt hur en match kommer att gå, särskilt då olika spelare presterar annorlunda under press, men du kan ha en aning och indikation på hur du ska gå tillväga.

Spela ansvarsfullt

När du bettar på valorant online är det viktigt att inte spendera mer pengar än du har råd att förlora. Därför ska du alltid välja de bästa spelsidorna med högst odds inom Valorant när du placerar dina bets. Se till att få ut det bästa möjliga av bonusar och kampanjer som finns tillgängliga. Det ger dig större chanser att tjäna pengar när du satsar på Valorant.

Välj alltid ut de evenemang som du har information om och se till att vara förberedd. Det du ska komma ihåg är även att utforska olika alternativ och inte bara hålla dig till en bookmaker.

För dig som är intresserad av betting på Valorant så lönar det sig att skapa konton på flera sidor. Det gör att du kan få fler välkomstbonusar, vilket i det långa loppet ger dig högre vinster. Du kan dessutom välja det spelbolag som presenterar högst odds på varje match och turnering. Olika spelbolag erbjuder olika speltyper på varje valorant match vilket ger dig möjlighet att välja just det spel du är intresserad av.

Du kan registrera dig på flera sidor och använda dessa för att placera dina Valorant bets. På så sätt kan du få större chanser att gå med högre vinster. Se till att leta efter de bästa odds-erbjudanden så kommer du att få goda chanser att tjäna pengar på dina spel.

Vad kännetecknar de bästa valorant betting sidorna?

Det är inte så stor skillnad att hitta de bästa platserna för betting på Valorant än andra sidor för esport. Det som alltid är bra att kolla på är licens och säkerhet, detta gör du genom att säkerställa att spelbolaget har en svensk licens. Med hjälp av oss på Esportlandet kan du hitta de allra bästa och säkra betting sidorna för Valorant, då de bolag som vi tipsar om uteslutande är licensierade i Sverige vilket innebär att de lyder under svensk lag.

Detta ger en ökad trygghet och säkerhet både för den som spelar men även för den som placerar sina bets på Valorant. Det är också bra att kolla på olika alternativ för betting för att se vilka oddsen är. Betting sidor med svensk licens ger dig ökad säkerhet då du får lagliga garantier på att du får ut dina vinster.

Du kan givetvis välja andra alternativ, men det är alltid en risk som är värd att påminnas om. Har betting sidorna en bra kundservice, snabba och säkra betalningsmetoder kan du känna dig trygg i att placera dina Valorant bets hos det spelbolaget.

Valorant turneringar

I slutet av maj 2021 kommer den allra första turneringen för Valorant att hållas på Island för det andra Masters-evenemanget. Det har varit en lång väntan sedan spelet släpptes, mycket på grund av pandemin, men det kommer troligtvis leda till en öppning för flera turneringar framöver.

Riot Games och dess internationella esportslag ingår i en överenskommelse med den isländska regeringen som ska hålla internationella turneringar inom bland annat Valorant. Det erbjuder spelare en chans att tävla internationellt i en häftig LAN-miljö. Genom dessa turneringar ökar också möjligheten att satsa stort på betting sidor för Valorant.

Tanken är att turneringar inom Valorant ska äga rum årligen, om du är intresserad av att betta inom det så har vi listat de bästa spelbolagen inom Valorant betting.

Vad är Valorant?

Valorant är ett kostnadsfritt datorspel i förstapersonsperspektiv som är distribuerat och utvecklat av Riot Games. Det allra första spelet släpptes i en stängd beta-fas 7 april 2020 för att sedan släppas officiellt på den allmänna marknaden 2 juni 2020.

Det är ett taktiskt skjutspel där två lag om fem spelare träffas och möts i intensiva eldstrider. Matcherna består av attack- och försvarsrundor och det är den som vinner flest matcher av 24 rundor som segrar. Det går att identifiera spelläget från spel som Counter-Strike men en stor skillnad är att varje enskild spelare har möjlighet att få hjälteliknande egenskaper utöver dödliga vapen.

Du får tillgång till unika karaktärer, så kallade Agents, med hjälp av dessa ska du ta kontroll över banan, plantera eller desarmera bomber, samt slutligen eliminera motståndarlaget.

Ett av Riot Games mål och värdegrundar är att se till att arbeta mot en spelplan som är rättvis och tillgänglig för hela världens spelare.

Valorant har med rekordfart blivit ett populärt datorspel hos fps-fans. Hängivna och trogna spelare satt som klistrade framför skärmarna i väntan på att ladda ned det innan lanseringen. Alla ville toppa listan över de allra bästa spelare i världen. Första dagen som Valorant släpptes slog den makalöst rekord på Twitch med hela 37 miljoner tittade timmar på en och samma dag. Skaparna av League of Legends lyckades här skapa ett fenomen som spred sig som löpeld genom spelarnas värld av drömmar, fantasier och lek.

I samband med det stora genombrottet för Valorant har det givetvis blivit en stor efterfrågan på odds på Valorant på en mängd olika betting sidor. För att komma igång med hur du ska lyckas att slå igenom med dina bettings kan det vara bra att få hjälp på traven.

Valorant lag

Bland de högst rankade lagen inom Valorant internationellt kan vi se hitta lag som Team Liquid från Storbritannien, Fnatic, FunPlus Phoenix, Acend, Ninjas in Pyjamas, Giants gaming, Wave esports och många fler. Listorna över lagens rankningar uppdateras återkommande så det är bra att hålla koll på detta.

Valorant i Sverige

Många av de senaste bettingsidorna i Sverige erbjuder spel på kommande Valorant-turneringar. Det finns flera servrar som erbjuder svenska spelare att hitta varandra och spela tillsammans i lag. Att ha en community med andra Valorant spelare runt omkring sig kan hjälpa till att skapa en bredare kunskapsbas då ni kan dela varandras erfarenheter med varandra. Det är såklart även kul att lira en match i Valorant med varandra – så var alltid öppen för nya bekantskaper.