Vi testar de bästa trådlösa gaming headsetsen [2023]

När du gamear, finns det få saker som kan fördjupa upplevelsen mer än bra ljud. Ett bra gaming headset ger dig en mycket bättre upplevelse och även en extra edge i spelandet. Många gamingtillbehör väljer idag att göra sig av med kablarna och gå trådlöst, detta gäller självklart även gaming hörlurar. I denna recension testar vi de 3 bästa trådlösa gaming headsetsen på marknaden, och berättar vad du ska tänka på innan du slår till.

Bästa trådlösa gaming headset 2024

tre trådlösa gaminghörlurar

✅ Vad ska man tänka på innan man köper ett trådlöst gaming headset?

Trådlösa gaming headsets tenderar att ligga i en högre prisklass än motsvarande headset med sladd. Därför är det extra viktigt att du köper ett par som du kommer trivas med länge. Fundera noggrant över vad du kommer använda hörlurarna till, och när du gör det, är det även viktigt att du tänker några år framåt. Vet du om att du kommer börja pendla inom en snar framtid – och att du gillar att lyssna musik på tåget, så är det kanske värt att köpa ett gaming headset som även fungerar bra att lyssna musik med? Detta kan göra så att du slipper köpa ett par extra hörlurar för just det ändamålet, och i slutändan spara dig en hel del pengar.

Bäst i test

Steelseries Arctis Pro Wireless

Steelseries Arctis Pro Wireless är Steelseries trådlösa premiumheadset. Vi väljer att inte benämna dessa som gaming headset, då sådana tenderar att bara fungera bra till. Detta headset kan snarare ses som HiFi-lurar som även fungerar för gaming. Detta trådlösa gaming headset är dessutom utrustad med både bluetooth och radiosändare, vilket gör att de passar väl i många olika situationer. Helt klart ett av de bästa trådlösa gaming headsets under 2021.

Vi har även testat den trådade varianten av Arctis Pro, du kan läsa mer om denna och många andra lurar  i vårat stora test av de bästa gaming hörlurarna.

Design

Om du är bekant med andra headset i Steelseries Arctis-serien, så kommer dessa lurar inte sticka ut särskilt mycket. Arctis Pro Wireless är utformade med samma minimalistiska och slimmade designtänk som övriga Arctis-lurar. Hörlurarna har en sluten design vilket passivt hjälper till att minska bakgrundsljudet. Kåporna sitter fast med magneter och bakom dessa kåpor hittar du det utbytbara batteriet. De material som används i Arctis Pro Wireless är exklusiva och genomtänkta, och det görs väldigt tydligt att detta är det bästa trådlösa gaming headset som denna lineupen har att erbjuda.

Komfort

Arctis Pro Wireless gaming headset är utrustad med två stycken huvudband, den övre av de båda är tillverkad i lättviktsstål och gör att hörlurarna känns väldigt solida. Det nedre, som huvudet vilar mot är gjort i ett mjukt stretchtyg och går att justera i höjdled för att hitta den perfekta passformen. Öronkuddarna kallas för “AirWeave-cups” och är gjorda i ett memory-foam liknande material. Som namnet skvallrar om, så hjälper dessa till att skapa ett gott luftflöde och minska öronsvett. Huvudbandet och öronkuddarnas utformning gör att man kan ha på dessa hörlurar under långa gamingsessioner utan att känna någon större utmattning.

Ljudkvalitet

Steelseries Arctis Pro Wireless erbjuder surround sound med den senast DTS Headphone:X 2.0 tekniken, vilket ämnar att skapa ett realistiskt 3D-ljud när du spelar. Detta är något som märks av direkt du startar upp ett spel, Det är som att en helt ny dimension har öppnat upp. Med detta gaming headsetkommer du klara av att lokalisera olika ljud som du tidigare knappt lagt märke till, vilket kommer ge dig ett övertag gentemot spelare som har ett sämre gaming headset.

Bra ljud i gaming är en sak, det hittar vi i många andra gaming headset som är i en billigare prisklass. Var Arctis Pro Wireless verkligen skiner, det är när man lyssnar musik eller tittar på film. De flesta gaming headsets tenderar att låta väldigt burkigt när man ska lyssna på musik, dessa låter snarare väldigt fylligt och klart. Basen är tydlig och distinkt och levererar genom hela frekvensomfånget.

Mikrofon

Steelseries Arctis Pro Wireless har en av de bästa inbyggda mikrofonerna. Mikrofonen gör att din röst låter väldigt klar och naturlig, och den tar effektivt bort bakgrundsljud genom den aktiva brusreduceringen. Mikrofonen går dessutom att tysta genom en muteknapp som hittas på vänster sida av headsetet. Den går även att fälla in i headsetet vilket gör att den knappt syns eller är i vägen. Detta gör att den passar lämpligt även de tillfällen då du inte använder dig av mikrofonen, så som vid pendling och när du tittar på film.

Batteritid

Steelseries Arctis Pro Wireless har ett väldigt unikt batterisystem. Detta gaming headset drivs av ett par uppladningsbara batterier där varje enskilt batteri ger 10 timmars batteritid. Det som gör detta system så speciellt, är att du alltid kan ladda ett av batterierna i basstationen samtidigt som du använder det andra. Det tar dessutom bara en timme att ladda ett batteri från 0-100%. Du kommer alltså aldrig behöva avbryta din gamingsession på grund av lågt batteri, då det är superenkelt att alltid ha ett i basstationen – var skulle du annars ha det? Du kan även köpa extra batterier som du kan ta med dig om du ska till exempelvis åka på en längre resa och inte har möjlighet att ladda dem i basstationen. Du kan även ladda lurarna via Micro-USB, vilket är praktiskt när du inte är hemma eller helt enkelt har glömt att ladda batterierna.

Funktioner

Steelseries Arctis Pro Wireless har två olika anslutningsmöjligheter, bluetooth och radiosändare. Detta gör att du kan uppleva det bästa av två världar – den minimala fördröjningen som radiosändaren ger, eller bluetooth som fungerar på de flesta olika enheter. Om du vill gamea så rekommenderar vi att du använder dig av radiosändaren för att minimera fördröjningen. Vill du däremot lyssna musik på din telefon eller titta på en film medans din sambo sover, så är radiosändaren tämligen meningslös. Det är där bluetooth kommer in i leken. Bluetooth är universellt och fungerar på de flesta enheter, och har egentligen inga svagheter utöver den marginellt söligare responstiden. Du kan även välja att ansluta dessa gaminglurar med en 3.5mm kabel, om du inte vill förlita dig på batteridrift.

Steelseries Arctis Pro Wireless kommer med en basstation där du kan finjustera ljudet med den inbyggda equalizern, ladda batteriet, se batterinivån och enkelt justera volymen på det chattprogram du använder. Om du väljer att använda dig av radiosändaren är det dessutom denna basstation som kopplar upp hörlurarna mot din PC, så du behöver ingen extra sändare bara för det.

Arctis Pro Wireless gaminghörlurar vit

Bästa prisvärda trådlösa gaming headset

HyperX Cloud Flight

HyperX är ett av de mest kända märkena inom kategorin gaming headset. Deras trådlösa headset heter HyperX Cloud Flight och de bygger vidare på bästsäljaren HyperX Cloud. HyperX Cloud Flight är en av de bästa trådlösa gaming headsets för en billig peng. Den klarar av att leverera bra ljud, lång batteritid och en hög komfort – allt till ett överkomligt pris.

Design

HyperX Cloud Flight design är lite mer diskret designade än de flesta andra av HyperX gaminglurar. De har inga metallarmar, öronkåporna sitter istället fast med plastarmar som känns förvånansvärt bra. Loggan är dessutom mycket mindre och färgaccenterna mer nedtonade. Headsetet känns stadigt och i vårt stresstest hittar vi inga direkta svagheter. Hörlurarna har en sluten design vilket hjälper till att minska bakgrundsljud.

Komfort

Vi gillar verkligen hur HyperX Cloud Flight sitter på huvudet – de är väldigt bekväma och eftersom man kan justera huvudbandet så anpassas de väl till olika huvuden. HyperX Cloud Flight är dessutom ungefär 15% lättare än Arctis-lurarna, detta är något som märks extra tydligt vid längre användning. Öronkuddarna ligger i tjocklek ungefär mellan de olika Arctis-lurarna, de är bekvämare än Arctis 7 men inte riktigt lika sköna som Arctis Pro Wireless.

Ljudkvalitet

Hyperx Cloud Flight har större högtalarelement än Arctis 7, vilket gör att ljudet är mer detaljerat och rikt. HyperX Cloud Flight använder sig av stereoljud, snarare än simulerat surroundljud som bägge Steelseries-lurarna använder sig av. Båda dessa tekniker fungerar dock likvärdigt och du kommer kunna lokalisera ljud lika bra oavsett vilket trådlöst gaming headset du köper.

Vid musiklyssnande är det väldigt tydligt att dessa är gaminglurar, de presterar mycket bättre än Arctis 7 men är inte alls i klass med Arctis Pro Wireless. Ljudet är mindre burkigt än Arctis 7:orna, och både basen och diskanten är tydligare. Vid högre volym eller då du lyssnar musik med mycket bas så tenderar dock basen att falla platt.

Mikrofon

Mikrofonen på HyperX Cloud Flight är bäst i detta test. Din röst är aningen klarare än i båda Steelseries-lurarna, och den isolerar bort bakgrundsljud mer effektivt. Mikrofonen är dessutom löstagbar, på gott och ont. Fördelen med en indragbar mikrofon är att den alltid följer med headsetet, men den är inte lika diskret som en helt löstagbar mikrofon då man fortfarande ser att det är en mikrofon trots att den är infälld i själva hörlurarna.

Viktigt att nämna är att HyperX använder sig av en ganska kraftfull noise-gate, vilket gör att du måste ha mikrofonen nära munnen för att den ska plocka upp ljudet effektivt.

Batteritid

HyperX påstår att batteritiden i dessa lurar är 30 timmar. I våra tester så räckte batteriet ungefär 25 timmar, detta med avslagen LED-belysning. Om du använder dig av denna belysningen så halveras nästan batteritiden. Headsetet laddas med hjälp av micro-USB och det tar cirka 3.5 timmar att ladda den från 0-100%.

Funktioner

HyperX cloud Flight har ett hjul på vänster öronkåpa där du kan höja och sänka ljudet. Du kan även slå av och på LED-belysningen genom en knapp på höger sida av lurarna. Headsetet kan anslutas trådlöst med hjälp av radiosändaren som är i samma storlek som ett större USB-minne. Du kan även koppla in headsetet till din telefon eller gamingkonsol med hjälp av den inkluderade 3.5mm kabeln.

Arctis Pro Wireless gaminghörlurar vit

Mest populär hos gamers

Steelseries Arctis 7

Steelseries Arctis 7 är Steelseries mest populära trådlösa gaminglurar. För dig som främst använder ditt headset till gaming, så är detta ett utmärkt val. De ligger i en lägre prisklass än Arctis Pro Wireless, men lyckas ändå mäta sig med den på vissa punkter. Den största skillnaden gentemot Pro-versionen ligger i ljudkvaliteten och anslutningsmöjligheterna.

Design

Steelseries Arctis 7 är utseendemässigt nästan identisk med Arctis Pro Wireless, materialvalen är dock inte lika lyxiga. Armarna som öronkåporna sitter fast med är gjorda i plast, och öronkuddarna är inte riktigt lika tjocka som i pro-versionen. Hörlurarna har en sluten design vilket hjälper till att minska bakgrundsljud.

Komfort

Precis som med Arctis Pro Wireless har dessa lurar två huvudband – det övre i aluminum och den nedre i ett mjukt stretchtyg som går att justera i höjdled. Igen – som med Arctis Pro så är öronkuddarna i memory-foam material. Dessa kallas “Air-Weave-cups” och skapar en luftspalt som hjälper till att minska öronsvett, de är tyvärr lite tunnare och inte riktigt lika sköna som de som används i Pro-versionen.

Ljudkvalitet

När det gäller gaming så fungerar detta headset mycket bra. Den har samma DTS Headphone:X 2.0-teknik som Arctis Pro Wireless, så du hör tydligt och precist vilket håll ljudet kommer ifrån. De återger dock inte lika mycket detalj som Pro-versionen. Detta är antagligen för att basen på Arctis 7 är mycket lägre vilket gör att ljudet låter aningen burkigt och instängt. Detta blir oerhört tydligt när man jämför lurarna sida vid sida, men om man inte gör detta är det knappast något som stör en – det är mer att man får en “AHA” upplevelse när man för första gången använder ett par riktigt riktigt bra gaminghörlurar, så som Arctis Pro Wireless.

Vid musiklyssnande blir det väldigt klart att Arctis 7 är just gaminghörlurar. De låter väldigt oinspirerande och trötta. Lite mixtrande med equalizern i Steelseries mjukvara motverkar detta aningen, men om tanken med dessa hörlurar är att du ska lyssna mycket musik så kan vi inte rekommendera dem.

Mikrofon

Steelseries Arctis 7 har exakt samma indragbara mikrofon som Arctis Pro Wireless. Din röst är klar och detaljerad, och den aktiva brusreducering minskar effektivt bakgrundsljud. Du kan tysta mikrofonen genom en knapp på den vänstra öronkåpan och du ser enkelt att mikrofonen är avstängd genom att en röd lampa på mikrofonen tänds.

Batteritid

Steelseries hävdar att Arctis 7 räcker i upp till 24 timmar. I våra tester började batterilampan lysa rött efter ca 20 timmar. Batteriet räcker till flera långa gamingsessioner och tar ungefär 3 timmar att ladda fullt. Du laddar headsetet via micro-USB, och om du har glömt att göra det så finns det även möjlighet att använda dem under laddning.

Funktioner

Headsetet ansluts till ljudkällan via radiofrekvens, detta är perfekt för gaming då det innebär att fördröjningen blir minimal. Om du vill använda headsetet trådlöst via telefonen så går det – dock med en begränsning. Du måste använda dig av receivern. Detta innebär att du inte kan använda Arctis 7 trådlöst när du till exempel är ute och reser, då receivern måste pluggas in i ett USB-uttag. Du kan förstås alltid koppla upp dig via telefonens 3.5mm uttag, men då måste du använda dig av den inkluderade MiniUSB-b till 3.5mm kabeln.

Receivern gör det möjligt att koppla in andra externa ljudkällor via 3.5mm uttaget – så som din tv eller en spelkonsol. Detta gör att du även kan använda dina Arctis 7 när du spelar konsol eller tittar på film. Du kan dessutom koppla in andra högtalare eller hörlurar till receivern, då kommer ljudet helt sonika spelas via dessa när inte dina Arctis 7 är påslagna eller anslutna. Du kan även byta mellan dessa ljudkällor i Steelseries programvara.

På den högra öronkåpan finns det ett hjul för att höja och sänka ljudet. På den vänstra finns det dessutom ett extra hjul där du kan snabbt ändra ljudet på det chattprogram du använder, till exempel discord eller teamspeak. Detta är en funktion som vi använt väldigt mycket för att göra små finjusteringar, då olika personer tenderar att ha mikrofonen inställd olika högt.

Arctis Pro Wireless gaminghörlurar vit

Fördelen med att ha trådlösa gamingtillbehör är många. Dels slipper du krångliga kablar som ligger kors och tvärs över skrivbordet, vilket gör att din gaminghörna blir snyggare. Att ha ett bra trådlöst gaming headset gör dessutom att du aldrig kommer missa en kö igen, du kan fritt gå omkring i ditt hem samtidigt som du pratar med polarna och direkt spelet är redo så blir du medveten om det.

De flesta gamers vet nog hur viktigt det är med bra ljud. Det kan handla om att höra motståndarens fotsteg, lokalisera var en granat kastas, eller höra subtila ljud av en spell som används. Det alla kanske inte vet är hur stor skillnad det gör med hörlurar som är anpassade för gaming. Musiklurar är anpassade för att ljudet ska kännas “stort” och mäktigt, och du ska uppslukas. Detta kan fungera bra om du spelar storydrivna spel, om du däremot spelar FPS eller MOBA-spel, så vill du definitivt ha ett gaming headset. Gaminglurar fokuserar mindre på att leverera ljud med bas, och fokuserar istället på de små detaljerna. De ljuden som redan hörs klart och tydligt, behöver ju knappast förstärkas då de redan är ganska uppenbara. Att däremot höra att en granatsprint dras ut – det kommer ge dig ett övertag.

Av de trådlösa gaming headsets vi testat så är Steelseries Arctis Pro Wireless det absolut bästa trådlösa gaming headset. Den har ett bra ljud, anslutning med både radiosändare och bluetooth, grym komfort och en hög byggkvalitet. Läs mer i våran fullständiga recension av Steelseries Arctis Pro Wireless

Att testa dina gaming hörlurar noggrant när du köpt de är mycket viktigt. Därför rekommenderar vi att köpa online. Dels då det är svårt att bedöma hur bra ljudet är i en butik, men du får även bättre möjligheter att returnera varan. Visst, många butiker väljer att erbjuda öppet köp, men inte alla. Om du köper ett gaming headset online så har du enligt distansköplagen minst 14 dagars ångerrätt. Var inte rädd att utnyttja den!

Komfort är en av de absolut viktigaste faktorerna när du ska köpa ett trådlöst gaming headset. Det är viktigt att headsetet sitter bra på huvudet och inte skaver, trycker eller på något annat sätt är obekväma. Detta är extra viktigt vid långa gaming sessioner, då obekväma hörlurar leder till att fokusen på spelet kanske inte är på topp. Även kuddarna ska sitta bekvämt mot örat och inte vara för hårda, då detta kan leda till öronsvett. Till många headsets så kan man byta ut kuddarna till ett par som passar en bättre. Kom ihåg att du har 14 dagars ångerrätt från det att du har fått varan – var inte rädd att utnyttja den. Testa headsetet noggrant under dessa dagar, för att säkerställa att du kommer trivas med dem i många år framöver.

Du vill såklart ha så lång batteritid som möjligt på dina trådlösa hörlurar. Det kan bli väldigt frustrerande om du tar steget till att köpa ett trådlöst headset, för att sedan upptäcka att ständigt måste laddas. De flesta trådlösa hörlurarna laddar du via micro-USB kabel, att ladda tillbehör via micro-USB fungerar bra för somliga, och för andra inte. Om du har tänkt att använda ditt gaming headset ofta, och inte gillar tanken över att ladda de 1-2 gånger i veckan , så kanske inte ett headset som enbart kan laddas via micro-USB är det bästa valet.

Det finns två olika metoder för att ansluta trådlösa hörlurar. Dels finns det headsets som ansluts via radiofrekvens (RF), denna metod fungerar genom att man ansluter en USB-dongel som sedan automatiskt kopplar upp sig mot headsetet. Den andra metoden är en som vi alla känner till – bluetooth. Bluetooth har förbättrats mycket de senaste åren, men för gamers är svagheterna med bluetooth fortfarande väldigt tydliga. Fördröjningen när du använder dig av bluetooth må vara liten mätt i sekunder, men den märks direkt du startar ett spel och trycker på avtryckaren eller använder en besvärjelse. Fördelen med bluetooth är att det fungerar på många olika enheter, till exempel en TV eller din mobiltelefon. Detta underlättar om du har tänkt använda hörlurarna till mer än gaming.

Vi på Esportlandet brinner verkligen för bra gamingtillbehör. Under våren 2020 var det äntligen dags att byta ut våra gamla gaming hörlurar till något bättre och smidigare; ett trådlöst gaming headset. När vi gjorde våran efterforskning var det väldigt svårt att hitta det vi sökte efter. Det vi var ute efter var en jämförelse av de bästa  trådlösa gaming headsets 2020 i Sverige. De recensioner vi hittade var antingen inaktuella eller 100% positivt ställd till de testade hörlurarna. Det fanns ingen direkt test eller recension av gaming headsets där de bästa gaming headset ställdes mot varandra och jämfördes i ett rättvist test.

Vi bestämde oss därför för att helt enkelt göra denna research själv. Vi tog reda på vilka trådlösa gaming headsets som sålt bäst under 2020. Tre stycken hörlurar stack ut, vi beställde hem samtliga. Under tiden vi ivrigt väntade på leveransen, tog vi reda på vad andra recensenter tyckte om respektive headset. När vi gjorde detta fick vi främst utgå från engelska hemsidor då de hade mest utförlig information. När vi fick hem hörlurarna så hade vi därför lite koll på vad skillnaden mellan dem var, detta gjorde att vi bättre visste vad vi skulle leta efter vid våran jämförelse.

Alla headsets testades enligt samma principer. Vi testade designen, ljudkvaliteten, mikrofonen, batteritiden, komforten, byggkvaliteten och alla funktioner headsetsen kom med mot varandra. Det som är mest subjektivt – ljudkvaliteten och mikrofonen, la vi alla mest tid på att jämföra. När testerna var klara, kände vi att vi rättvist kunde presentera våran syn på de olika hörlurarna och ställa de mot varandra. Vi var mycket nöjda med alla de tre headsets vi testade, vilket gör att oavsett vilket av dessa par gaming hörlurar du är intresserad av – så kan vi ge en köprekommendation.