League of Legends betting guide

Betting för riktiga pengar på League of Legends är något som växt enormt de senaste åren. De senaste åren har det dykt upp ett flertal olika spelbolag som erbjuder League of Legends bets. I denna guide går vi igenom vilka olika spelbolag som erbjuder League of Legends betting, samt vad du ska tänka på innan du lägger dina spel.

Alla spelbolag med league of legends bet vi listar på denna site har en svensk licens, vilket gör att du som spelare kan känna dig säker när du lägger dina bets hos dem.

Bästa spelbolagen för League of Legends betting 2021

Bettingtips för League of Legends

Du har antagligen hittad hit för att du är intresserad av betting på League of Legends. Innan du lägger dina League of Legends bets så finns det ett par saker du måste tänka på innan. Nedan har vi listat våra bästa tips för att du ska lyckas med din bettingkarriär.

#1 – Titta på League of Legends matcher

Detta kanske låter ganska självklart, men tåls att nämnas. Ju mer du tittar på matcher i League of Legends, ju bättre koll har du på de olika spelarna och deras styrkor, ju större chans är det att du lyckas vinna mot spelbolagen. Gemensamt för alla bästa League of Legends bettare är att de har en stor kunskap om spelet.

#2 – Undersök lagen!

Om du vill lyckas med dina bets i League of Legends, måste du dels ha koll på hur spelet går till, men du behöver även ha koll på de olika lagen. Vilka champions de spelar och hur de står sig mot varandra, vilka styrkor de har på olika positioner, och hur deras dagsform är.

#3 – Räkna ut oddsen själv

För att vara framgångsrik mot spelbolagen, så kan du vara en bra idé att vara din egen oddssättare. Om du uppskattar att det ena lagets vinstchans är 25% , men spelbolagen påstår att laget endast har 10% vinstchans, så kanske det är värt att spela på underdogen även om oddset är lägre. Om du gör detta, så råder vi dig att du räknar ut ditt eget odds innan du undersöker vad bolaget ger för odds, då det är något som omedvetet påverkar dig åt det ena eller andra hållet.

För att räkna ut vilket odds du hade gett ett lag att vinna:
1 / (vinstchans i procent) till exempel 1 / 0.25 (25% chans) = 4 i odds

För att räkna ut vilken vinstchans ett lag har enligt spelbolagen:
1 / odds t.ex. 1 / 4 = 25% vinstchans

#4 – Håll koll på spelen med hjälp av bokföring

Om du inte skriver ner någonstans vad resultatet av dina League of Legends bets är, så är det dels svårt att veta hur mycket pengar du vunnit eller förlorat, men det är även svårt att veta vad du är bra på att förutspå. Genom noggrann bokföring kan du undersöka var dina styrkor är. Kanske är du dålig på att gissa vilket lag som kommer vinna, men du är bra på att gissa vilket lag som kommer förstöra det första tornet?

#5 – Håll koll på spelkassan

Om du vill komma långt med dina League of Legends bets, så är det viktigt att du inte slänger iväg bets på måfå. Gå inte all-in om det inte är av en väldigt bra anledning, till exempel om du bara har 20kr kvar på kontot, och spela alltid för små och jämna insatser. Dela upp din spelkassa i units, och spela för till exempel 1/20 i varje bet. Detta hjälper dig att vinna mer och lyckas i längden med dina LoL bets.

#6 – Använd dig utav många olika spelbolag

Detta är något som alla kanske inte tänker på, men det är en bra idé att ha ett konto på flera olika spelbolag. Dels kan du se till att alltid spela på det spelbolaget som erbjuder bäst odds inom League of Legends och CS:GO betting, men du erbjuds även ett större antal olika marknader att spela på. Du kanske vill spela på vilket lag som dödar draken först, eller vilket lag som får den första killen. Olika spelbolag erbjuder olika league of legends bets. Du får även tillgång till flera olika välkomstbonusar vilket är något som hjälper dig i längden.

#7 – Använd dig av välkomstbonusar för League of Legends

Vi råder alla som är intresserade av League of Legends betting att använda de olika välkomstbonusarna för esport betting som finns på marknaden. Detta ger dig möjlighet att spela för högre insatser vilket kan ge upphov till högre vinster. Kom bara ihåg att läsa igenom vilka regler och villkor som gäller för de olika bonusarna.

Livestreama League of Legends

Du kanske undrar hur man tittar på matcher i League of Legends. Det mest populära sättet att göra det är att använda sig av Twitch och YouTube. På dessa plattformar kan du dels se proffsmatcher, men det finns även möjlighet att titta på “vanliga”streamers som spelar. Pixel.bet erbjuder dessutom ett stort utbud av livestreamade matcher på deras hemsida, även inom till exempel valorant betting.

Livebetting League of Legends

De flesta stora spelbolagen erbjuder även livebetting på League of Legends. När du lägger livebets så spelar du helt enkelt på en match samtidigt som den spelas, detta är en väldigt uppskattad speltyp som ger lite extra spänning i varje match.

Pixel.bet spelbolag med esport lila logga
Bästa utbudet av livebetting på league of legends
  • Stora valmöjligheter
  • Höga odds
  • Både bets och streaming är live
Betways logga för esport betting
Snabba uppdateringar av odds
  • Lättnavigerad site
  • Bra liveodds
  • Spännande utbud

Jämför odds på League of Legends

Spelalternativen för League of Legends bets

Det finns en hel del olika League of Legends bets att spela på. Här går vi igenom de allra vanligaste.

League of Legends match betting – vinnarspel

Att spela på vilket lag som vinner är absolut vanligast inom LoL betting. Detta är enkelt att förstå, du slår helt enkelt vad om vilket lag som kommer vina mest antal kartor och därmed vara vinnaren.

League of Legends bet – kartvinnare

Detta bet fungerar mycket likt vanligt vinnarspel, fast här spelar du på en specifik karta. Oftast möts lagen 3 olika gånger innan vinnaren tas fram . Här kan du betta vem som vinner på den första, andra, eller tredje kartan.

Handikapp – rundor eller kartor

När du bettar på handikapp så ges ett av lagen en fördel, vanligtvis är att de får börja med en extra karta. Detta gör att det andra laget inte får förlora en enda karta för att komma vinnande ur matchen. Laget kan även få en karta mindre, vilket gör att det laget måste vinna båda kartorna för att ta sig segrande. Detta kallas ibland för spread, och brukar skrivas som +1 eller -1.

Spela på drake och torn

Du kan även spela på vilket som är det första laget som lyckas ta ner motståndarens torn, eller vilket lag som lyckas döda draken. Det laget som lyckas göra detta behöver inte nödvändigtvis vara vinnaren, så här kan du lyckas göra pengar genom att föra statistik på vilka lag som satsar hårt på detta.

Gruppspelsvinnare

Gruppspelet är lite mer slow-paced än slutspelet, men det spelas många matcher som du kan lägga dina League of Legends bets på. Här är det stor chans för upsets, där det lag som är sämre på papper kanske ändå lyckas spöa det bättre laget. Detta är vanligare inom gruppspelet då lagen ofta spelar flera matcher per dag och kanske inte hinner förbereda sig lika väl. I slutspelet brukar dock topplagens rutin skina igenom och ta sig vidare.

Spela bara på spelbolag med svensk licens

Vi råder dig att endast spela på de spelbolag som innehar en svensk licens. Dessa spelbolag lyder under svensk lag och om det skulle bli något problem med en utbetalning eller liknande så kan du få hjälp utav spelinspektionen.