Bästa gaming hörlurarna [2021]

Vill du ha riktigt bra ljud när du spelar? Klart du vill! Det bästa och enklaste sättet att känna sig ett med spelet är att använda ett par riktigt bra gaming hörlurar.

Men det är verkligen inte helt lätt att välja. Marknaden är full av hörlurar och headsets för gaming – vilket par ska man välja? Är det bäst med ett par hörlurar från ett märke som tillverkar gaming prylar? Eller tillverkar företag som enbart pysslar med ljud bättre lurar även för gamers? I denna guide ska vi reda ut just detta, och hjälpa dig så att du kan välja de bästa gaming hörlurarna för just dig!

Vi har tittat på de gaminghörlurar från de fyra mest populära märken. Oavsett vad din budget eller inriktning är så kan vi lova att du hittar ett par gaming hörlurar som passar just dig.

Dessa gaming hörlurar kan du läsa om i vårat test

Dessa gaming hörlurar testade vi

i samarbete med PriceRunner

Bästa Steelseries gaming hörlurarna

SteelSeries är ett danskt företag som inriktar sig på gamingtillbehör. De designar och säljer gaming hörlurar, tangentbord, gamingmöss och musmattor bland annat. Ända sedan starten 2001 har de varit fokuserade på gaming, vilket gjort att de fått stor uppskattning för sina produkter tidigt, redan innan e-sport och begreppet gaming var så stort som det är idag.

Steelseries Arctis Pro

Vill du ha det bästa från SteelSeries, men vill hålla nere utgifterna lite? Då kan Arctis Pro med sladd vara ett utmärkt val. Arctis Pro erbjuder ett par välljudande gaming hörlurar som fungerar lika bra till pang-pang som till att kolla på serier, filmer eller konserter.

steelseries arctis pro gaminghörlurar

i samarbete med PriceRunner

Pro-serien är SteelSeries allra bästa gaming hörlurar, speciellt framtagen för de gamers som vill ha det där lilla extra. Prislappen är högre, men resultatet matchar priset. Arctis Pro är en stor over ear-modell som ligger över hela örat, hörlurarna är dessutom slutna vilket innebär att minsta möjliga ljudläcker ut och stör omgivningen när du lirar.

Arctis Pro sluter tätt över öronen och stänger ute omgivnigen effektivt. Det känns direkt att SteelSeries lagt mycket krut på ljudet, för Arctis Pro ger en extra hifi-känsla till gamingen. Basen är stabil och djup, mellanregistret varmt och närvarande, och diskanten är tydlig utan att bli för mycket. På det hela taget en väldigt trevlig upplevelse för örat.

Bra gaming hörlurar skall sitta fast, men tillräckligt bekvämt för att kunna vara på huvudet under många timmars lirande. Arctis Pro har ett huvudband som skyddar huvudet från den hårdare bygeln ovanför. Det gör att dina gaming hörlurar blir en bekväm och skön del av dig. 

Mikrofonen är som väntat kanonbra, Arctis ClearCast-mikarna är erkänt av väldigt hög kvalitet och passar därför perfekt för gaming. Tappa inget i kommunikationen med dina medspelare !I SteelSeries Engine-mjukvaran kan du justera alla möjliga detaljer när det gäller ljudet, mikrofonen och till och med RBG-belysningen på dina gaming hörlurar.

Här har du ett val du kan leva med länge. SteelSeries vet vi redan är duktiga på gaming tillbehör, och gaming hörlurar och headsets är verkligen inget undantag. Arctis Pro visar att det danska företaget verkligen vet vad de gör. Helt klart en av de bästa gaming hörlurarna 2021!

Steelseries Arctis 3

Ballin’ on a budget! SteelSeries Arctis 3 är ett klockrent val för dig som vill ha riktigt bra ljud men inte lägga ut en halv förmögenhet. Arctis 3 är ett par gaming hörlurar som sitter mjukt och skönt, som låter dig spela länge utan att det känns varken tungt eller instängt. 

gaminghörlurar steelseries arctis 3

i samarbete med PriceRunner

Ljudet är kanonbra sett till prisnivån. SteelSeries Arctis 3 har S1-högtalarelement med hög ljudkvalitet, och ClearCast-mikrofonen är som väntat helt suverän. Med dessa gaming hörlurar får du dessutom SteelSeries 7.1 surroundljud, helt kompatibelt med det surroundljud som finns i Xbox One-konsoler och Windows-datorer. Med 3 meter kabel behöver du inte vara rädd att sitta en bit ifrån din konsol eller dator när du gamear.

Smarta reglage på hörlurarna gör att du smidigt kan höja och sänka volymen, eller muta mikrofonen. Det går dessutom att koppla in extra hörlurar eller liknande till Arctis 3 om man vill dela ljudet till en kompis.

Arctis 3 finns tillgänglig i både svart och vit design. Kvaliteten på ljudet är det ingen skillnad på, utan det är bara utseendet som skiljer dem åt. Söker du ett par gaming hörlurar som ger dig bra ljud, kristallklar mikrofonkvalitet och 7.1 surroundljud så kan vi starkt rekommendera SteelSeries Arctis .  Ett av de bästa billiga gaming hörlurarna på marknaden just nu!

Bästa HyperX gaming hörlurarna

HyperX är ett märke som drivs av Kingston, ett företag som byggts upp på tillverkning och försäljning av RAM-minne, USB-minnen och minneskort till bl.a. kameror och videoutrustning. HyperX är specifikt inriktade på gaming utrustning som tangentbord, gaming headsets och liknande. Därför går det att förvänta sig bra produkter just för gaming, när de kommer från HyperX.

HyperX Cloud II

HyperX har hängt med längre än många vet om! De drog igång redan 2002 och har sedan dess tillverkat många olika gamingprodukter. Vi har tittat nogrannare på deras bästsäljande gaming hörlurar HyperX Cloud II, vilket är ett gaming headset med sluten over ear-modell och klassiskt utseende.

hyperx cloud alpha gaminghörlurar

i samarbete med PriceRunner

Prisnivån för HyperX Cloud II är satt ungefär i mellansegmentet, och där fungerar de väldigt väl. Detta är ett par gaming hörlurar med bra känsla från 7.1 surroundljudet. Ett varmt och behagligt ljud från mellanregistret och med lagom mycket bas. Kvaliteten från mikrofonen går inte att klaga på heller.

En extra bonus är att mikrofonen går att koppla loss från sitt fäste om man vill plocka av den helt. En trevlig detalj som gör de smidigare vid användning utanför gaming, till exempel när du åker flygplan eller pendlar.

HyperX Cloud II passar bra för all typ av gaming och har ett USB-ljudkort på kabeln som är lätt att manövrera och förstå sig på. Det ger dig tillgång till 7.1-ljudet, men kan också plockas bort om du hellre vill ha vanligt stereoljud i dina gaming hörlurar. Byggkvaliteten är bra och känslan är att de är byggda för att hålla. Med trevliga tillbehör, bekväm passform och bra ljud är HyperX Cloud 2 en av de absolut bästa gaming hörlurarna som går att köpa just nu.

HyperX Cloud Alpha Pro

Ett steg upp på HyperX-trappan hittar vi Cloud Alpha Pro. Även dessa är som de flesta andra gaming hörlurarna slutna over ear. Cloud Alpha Pro har ett härligt kaxigt utseende som matchar attityden hos en seriös gamer. En rejäl aluminiumram samt en kraftfull infästning ger dessa gaming hörlurar rätt känsla.

hyperx cloud 2 gaminghörlurar

i samarbete med PriceRunner

Cloud Alpha Pro har en löstagbar flätad kabel med volymkontroll som gör att du enkelt reglerar hur mycket muller och ös du vill släppa fram när du sitter och lirar. Att det är en löstagbar sladd är en bra egenskap, om olyckan är framme behöver du inte byta ditt headset – bara fixa fram en ny kabel. Smidigt och ekonomiskt!

Hörlurarna sitter bekvämt på huvudet och storleken är enkel att reglera mellan mindre och större huvudstorlekar. Minnesskum gör att öronkuddarna har god komfort över långa gaming sessioner, då de ser till att dina öron kan andas bättre. Detta minskar såklart svett och utmattade öron!

Ljudkvaliteten på HyperX Cloud Alpha Pro är grym. Dessa hörlurar passar dels bra till gaming, med sina dubbla kammare som skiljer basen från mellanregister och diskanten. Men även för dig som lyssnar musik så sviker de ej!

Mikrofonen på HyperX CloudX Alpha Pro har ett klart och bra ljud, och den har dessutom brusreducering. Detta är en stor fördel då det säkerställer hög kvalitet även om du har störande bakgrundsljud i din omgivning. Cloud Alpha Pro är inte en 7.1-modell, utan en renodlad 2.0 stereohörlur. Det är inte nödvändigtvis en nackdel när ljudet är så pass bra som det är hos dessa HyperX-lurar. Under testet blir det lätt att förstå att detta gaming headset blivit så pass populärt som det är idag. En grym modell som än idag håller bra, trots att de lanserades 2017! 

Bästa Logitech gaming hörlurarna

Logitech är inga nybörjare – de grundades redan 1981. Under åren har de tillverkat mängder med olika tillbehör till speldatorer, som datormöss, gaming tangentbord, webbkameror och olika ljudprodukter. 2008 meddelade Logitech att de tillverkat en miljard (!) datormöss! Som tillverkare av produkter för gaming är Logitech intressanta, med sin långa bakgrund och breda erfarenhet.

Logitech G Pro X

Logitechs G Pro X slår oss direkt som lite udda – mest för att de inte ser så udda ut! Utseendet är som ett par klassiska gaming hörlurar. De skulle kunna komma från en TV-studio, flygledartorn eller e-sporttävling. Svart, enkel design som funkar till allt. G Pro X är av sluten design, med dynamiska högtalarelement och 7.1 surroundljud som backas upp av DTS-Headphone:X 2.0. 

logitech g pro x gaming headset

i samarbete med PriceRunner

Som gaming hörlurar är Logitech G Pro X riktigt bra. Ljudet är tydligt och exakt, med precis lagom bas, ett tydligt mellanregister och en mullrig diskant. Inga problem att särskilja på olika detaljer i ljuden här!

Logitech G Pro X är tydligt anpassade för gaming och de behöver därför kunna sitta på skallen under en långa gamingsessioner. Därför uppskattar vi öronkuddarna som är fyllda med minnesskum. Logitech skickar med två par öronkuddar, de enda är gjordai konstläder och de andra av velour. Lyxigt!
Du kan själv byta mellan de olika kuddarna, vilket gör att du snabbt hittar din favorit. Den avtagbara mikrofonen har suveränt hög kvalitet, särskilt sedan Logitech köpte upp företaget Blue som tillverkar välkända mikrofoner som Blue Yeti.

Logitech är ett företag som sysslat med datortillbehör och datordelar i många år, och de kan definitivt ett och annat om gaming. Därför är det inte förvånande att G Pro X håller hög kvalitet både när det gäller byggkvalitet, ljud och mikrofon. En av de allra bästa gaming hörlurarna på marknaden just nu!

Logitech G432

Här har vi ett par gaming hörlurar som liknar det de är byggda för. Där G Pro X var mer diskret till utseendet, ser Logitech G432 ut som ett fullfjädrat gaming headset. Snygga blåa detaljer och ett mer fyrkantigt utseende.Vad får man då med Logitech G432? Jo, ett oerhört prisvärt par gaming hörlurar med alla rätta funktioner. 

gaming g643 gaming headset

i samarbete med PriceRunner

Logitech G432 är en av de lättaste gaming hörlurarna som vi provat, endast 259 gram. Tänk dig en chipspåse på huvudet  – dessa hörlurar är än lättare än det! Detta säkerställer att du inte mattas även om du gamear riktigt länge.

Dessa hörlurar ansluts med kabel och har en smart mikrofon som du mutar genom att fälla upp den. På baksidan av kåporna hittar du ett smidigt volymreglage som gör det enkelt att hitta rätt ljudnivå.

Idag är det många som spelar spel som Fortnite, Overwatch eller PUBG. Oavsett om det är PS4, Xbox One eller PC du spelar – så är ett avgörande moment att du snabbt kan lokalisera dina fiender. Den som har koll, har övertaget. Därför är Logitech G432 och andra gaming headsets med 7.1 surroundljud och DTS-Headphone:X 2.0 särskilt lämpliga för den typen av spel, eftersom du snabbare och bättre får koll på vem som är var – vän eller fiende!

Prisnivån måste vi säga är mycket trevlig. Logitech G432 har hög prestanda per krona. Varken ljud eller mikrofon gör någon besviken, och den låga vikten bidrar till att hålla bekvämligheten uppe. Du kan lätt lita på att Logitech levererar bra gaming hörlurar med hög kvalitet. G432 är ett sjyst val som ger dig många timmars gaming med bra och detaljerat ljud. Sett till just denna låga prisnivå så är detta en av de allra bästa gaming hörlurarna som finns just nu.

Bästa Sennheiser gaming hörlurarna

Sennheiser är ett tyskt företag som under många decennier tagit fram olika hifi-produkter. Både för att spela in – så som mikrofoner, spela upp – som hörlurar och högtalare, och kommunikation – exempelvis telefoner. Att Sennheiser gav sin in på gaming arenan med sina produkter var kanske inte helt självklart för alla, eftersom de alltid varit fokuserade på ett neutralare och renare ljud. Men Sennheisers erfarenhet och expertis från ljudvärlden följer helt klart med in i gaming världen på ett sätt som gör produkterna lite extra intressanta.

Sennheiser Epos Game Zero

Här kommer vi in i ljudets finrum. Sennheiser har funnit sedan 1940-talet och betraktas som några av de bästa hörlurar som går att köpa för rimliga pengar. Men hur är de på att tillverka gaming hörlurar? Räcker det med många decenniers erfarenhet, eller krävs något banbrytande nytt för att ligga på topp? Sennheiser Epos Game Zero visar vad Sennheiser är riktigt duktiga på – grunderna. Hög kvalitet utan några konstigheter.

gaming hörlurar sennheiser game zero

i samarbete med PriceRunner

Passformen är på topp, dessa gaming hörlurar är lätta att hitta en bekväm inställning med. De utbytbara öronkuddarna är mjuka och sluter tätt runt öronen, och känslan är att det går att använda Epos Game Zero i många timmar utan problem. Även byggkvalitén är på topp på dessa hörlurar. 

Ljudet då – hur är det med det? Sennheiser har som sagt valt att koncentrera sig på grunderna. Detta är ett par gaming hörlurar med vanlig 2.0-stereo, men man går inte miste om något för det. Varje liten detalj finns med i alla spel. Ljudet är absolut i klass med många renodlade hifi-lurar, med ett otroligt fint mellanregister och en bra diskant. Basen är inte lika tung som vissa andra lurar, men det är ingen miss. Sennheiser har traditionellt varit mer inriktade på ett mer true-to-life ljud snarare än att skruva upp basen till max. Det känns som väl avvägt ljud som inte tröttar ut öronen i första taget, rent lyssningsmässigt.

Som gaming headset är Epos Game Zero ett väldigt bra val. Komfort och ljud får genomgående högt betyg, och mikrofonen ger också kristallklart ljud. Garanterat ett par lurar du kan leva med i många år! 

Sennheiser Epos GSP 670

”Ett par Sennheiser hörlurar tack – med extra allt!” Så kan GSP 670 beskrivas.

”Är det ett trådlöst gamingheadset?” Japp! ”Jag vill ha bra ljud från mikrofonen, fixar de det?” Jadå! ”Men jag vill ju ha 7.1 surroundljud – OCH Sennheisers vanliga höga kvalitet på ljudet?” Inga problem!

sennheiser epos gaming hörlurar

i samarbete med PriceRunner

Sennheiser EPOS GSP 670 är verkligen det dyraste gaming headset vi har med i vårt test, långt dyrare än de flesta andra gaming hörlurar. Och de står ut från mängden på fler sätt än så.

Designen är lite futuristiskt udda, särskilt för Sennheiser som brukar ha lite mer konservativt designade produkter även på gamingsidan. Det går att hitta många spänannde vinklar och detaljer, och det finns en del kontroller utplacerade som man ganska snabbt lär sig att hitta.

Men som gaming hörlurar gör de oss inte besvikna! De är utsökt bekväma, har en tillräckligt hård passform för att sitta tajt men lagomt mjukt för att kunna användas under en hel dag. Detta tack vare väldesignade öronkuddar och en stabil huvudbygel. Det finns dessutom två smarta reglage ovanpå huvudbandet, dessa används för att justera trycket på skallen. Detta gör att GSP 670 passar bra på i stort sett alla huvudformer man kan tänka sig.

Ljudet är precis så bra som prislappen skvallrar om, onekligen enligt densanna Sennheiser-andan. Ljudet är tydligt och känns inte alls tillfixat. Basen är lagom avvägd men om du höjer på ljudet så kommer den utan problem spela brallorna av dig. Sennheiser GSP 670 Levererar när det verkligen gäller!

Mikrofonen hos GSP 670 är fast monterad. Den kan förvisso fällas upp (då mutar du den automatiskt), men tyvärr inte plockas av. Genomgående är kvaliteten mycket hög, och Sennheiser GSP 670 är mycket trevliga att umgås med länge. Sennheiser har också en omfattande mjukvara med equalizer för den som vill greja med ljudet och justera på sin PC.

Ett par trådlösa gaming hörlurar behöver ju ha bra batteritid – eller? 20 timmars speltid med bluetooth och 16 timmar med den medföljande USB-dongeln är vad GSP 670 erbjuder. USB-dongeln ger dig en anslutning via radiofrekvens, vilket är det allra bästa om man ska gamea, då detta minimerar fördröjningen. Räckvidden med radiosändaren är grym, du kan vandra iväg bra långt innan det blir störningar. Bluetoothens räckvidd är någonstans mellan 6-12 meter, beroende på väggar och andra hinder. Absolut en av de bästa gaming hörlurarna 2021.

Frågor och svar om gaming hörlurar

Det beror helt på vad du är ute efter. Alla gaming hörlurar som du hittar här håller en hög kvalitet – men ingen kan anses vara bäst. Vi har listat en rad olika gaminghörlurar för att hjälpa dig att hitta rätt. Hos oss ser du dessutom vilken prisnivå alla hörlurar ligger på, vilket gör att du kan hitta ett par gaming hörlurar som passar just din plånbok.

Att testa dina gaming hörlurar noggrant när du köpt de är mycket viktigt. Därför rekommenderar vi att köpa online. Dels då det är svårt att bedöma hur bra ljudet är i en butik, men du får även bättre möjligheter att returnera varan. Visst, många butiker väljer att erbjuda öppet köp, men inte alla. Om du köper ett gaming headset online så har du enligt distansköplagen minst 14 dagars ångerrätt. Var inte rädd att utnyttja den!

Lämna en kommentar