Ninjas in Pyjamas gör rekordvärvning 1

Ninjas in Pyjamas gör rekordvärvning

Det var inte längesen vi skrev just om Ninjas in Pyjamas här på esportlandet – då efter att de kämpat sig till en fjärdeplats i ESL Pro League 13. Nu är Ninjorna högaktuella ännu en gång. Denna gång beror det dock inte på deras spelinsats – istället handlar det om en värvning som de har genomfört. Ninjas in Pyjamas har nämligen skrivit ett treårskontrakt med spelaren ‘dev1ce’ från Astralis – en värvning som fått hela e-sportsverige att höja på ögonbrynen.

Prislappen för det hela ska enligt obekräftade källor ha gått lös på 8,8 miljoner kronor. Om detta stämmer innebär det att transfern är en av de största någonsin inom svensk e-sport.

För att göra plats för dev1ce i laget har NiP valt att släppa Tim ‘Naawk’ Jonasson, som nu är fri att landa i vilket lag han vill. Vart Naawk styr sin kosa är dock ännu inte avgjort – åtminstone är ingenting offentliggjort.

En gedigen värvning som kan ge goda resultat

Det är en minst sagt tung värvning som Ninjorna har lyckats med. Dev1ce – eller Nicolai Reedtz som han egentligen heter – ligger inne med totalt 4 Major-titlar.

Han har en otrolig erfarenhet från e-sportvärlden, och han är en fantastiskt skicklig spelare. Förhoppningen är givetvis att hans gedigna bagage ska kunna hjälpa de unga Ninjas in Pyjamas att ta ytterligare ett kliv upp i världen av Counter-Strike betting – något som känns som ett klart möjligt projekt

För den som är intresserad av e-sport är Dev1ce sannolikt ett välkänt namn, och det gäller nu att komma ihåg lagbytet nästa gång man bettar på e-sport. Odds på e-sport kan man hitta exempelvis hos Snabbare Odds – en välkänd aktör med svensk licens för spel.

Lagbytet för Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz kan innebära att istället för en fjärdeplats i nästa ESL Pro League kanske vi får rapportera om hur Ninjorna tagit sig igenom rundorna i finalen – det återstår att se.

Även dev1ce själv verkar känna att det finns goda möjligheter för honom att fungera stärkande för laget – bland annat säger han att han tror att han kommer kunna bidra med en vinnarkultur till sitt nya och talangfulla lag. Med tanke på prislappen för värvningen har både vi och Ninjorna höga förväntningar på deras nya spelare.

Ingen kommunikation på danska för Ninjas in Pyjamas

Trots att den nya värvningen har danska som sitt modersmål blir det sannolikt så att Ninjorna kommer fortsätta kommunicera på svenska under sina matcher även fortsättningsvis. Det är nämligen så att Nicolai redan är bosatt i Sverige – och han har även lärt sig prata svenska under tiden han varit bosatt i landet. Nicolai ‘dev1ce’ Reedtz bor idag i Stockholm och har gjort så en längre tid. Där bor han tillsammans med sin flickvän – den välkända streamingprofilen Emilia Hult. Man kan misstänka att det därmed är mycket spelsnack hemma hos familjen Reedtz-Hult, även utanför jobbet.

Det kontrakt som skrivits med dev1ce sträcker sig alltså till en första början över 3 års tid. Om det blir en lyckad matchning finns det dock ingenting som hindrar Reedtz från att stanna kvar i laget även längre än så, inte minst om laget gör bra ifrån sig under de åren. Det ska bli riktigt spännande att följa Ninjornas utveckling efter detta superförvärv, det är iallafall en sak som är säker.