PGL Major Stockholm börjar 26 oktober 1

PGL Major Stockholm börjar 26 oktober

Nu är det dags igen, efter ett långt uppehåll på två år med anledning av pandemin. Nästkommande PGL CS:GO Major kommer att äga rum i Stockholm mellan 26:e oktober till 7:e november.

Inledningsvis löper PGL Stockholm enbart online, för att sedan kulminera i playoffs i Stockholms Avicii Arena (f.d. Ericsson Globe) mellan 4-7:e november.

PGL MAJOR Stockholm 2021 är den tredje CS:GO majorn som kommer äga rum i Sverige, och den första någonsin i huvudstaden. Prispotten är den största någonsin i CS:GO’s historia – $2 miljoner! I svenska kronor är det ca 17 600 000 kr.

Så spelas PGL Major Stockholm

24 lag över hela världen kommer att göra upp i PGL Major Stockholm som spelas i tre olika etapper. Eventet inleds först med New Challengers Stage vilket kommer att gallra ut åtta lag. Kvarvarande 16 avancerar till New Legends stage där ytterligare åtta lag åker ut. Den sista tredjedelen som är kvar kommer att spela playoffs.

Spelschemat för playoffs:

Torsdag, 4 november 16:00 – Kvartsfinal 1 och 2
Fredag, ​​5 november. 16:00 – Kvartsfinal 3 och 4
Lördag, 6 november, 16:00 – Semifinal 1 och 2
Söndag, 7 november, 18:00 – Finaler

Närvara på eventet

Avicii Arena har inte haft några event med fans närvarande på 15 månader, men nu när Sverige beslutat sig för att lätta på alla begränsningar på grund av viruset, är det fritt för alla att köpa biljetter till playoff-spelet om man så önskar.

Biljetter levereras till Stockholm Live app. Du behöver alltså ladda ned appen för att enkelt få fram dina digitala biljetter och scanna dem vid ingången. Du kan köpa biljetter innan du laddat ned appen om du vill.

Kostnad för ordinarie biljetter ligger på 350-695 kr, exklusive serviceavgift.

För de som inte kan närvara så kommer man att även kunna se PGL Major Stockholm 2021 via stream på PGL’s Twitch-kanal.

Odds på CS:GO PGL Major Stockholm 2021

Som vanligt kommer det gå att spela csgo betting på denna major i Counter-Strike: Global Offensive. Topprankade lag som Natus Vincere, Team NiP och Gambit antas stå i relativt låga odds som eventuella segrare

Regerande mästare är Astralis. Efter att de vann sin fjärde major i Berlin 2019 (för övrigt den senaste som spelades) är det lite mer osäkert kring laget, även om de är långt ifrån uträknade. Vissa tror dock att Astralis kommer få det svårt framöver efter stjärnspelaren Nicolai “dev1ce” Reedtz värvades till Ninjas in Pyjamas.