Rdy arena öppen beta

Rdy Arena går in i öppen beta

Rdy arena har som mål att skapa esportturneringar som är tillgänglig för alla spelare, oavsett skicklighetsnivå. De bjuder nu in till öppen beta för alla gamers vill ta sitt spelade till nästa nivå!

Rdy Arena

I höstas presenterade vi en intervju med en av grundarna från Rdy Arena, där den kort berättades om plattformen och hur den kommer fungera. Sedan dess har vi följt utvecklingen, och kan nu med glädje berätta att de från och med den första april går in i öppen beta! Detta innebär att du som är intresserad av esport har möjlighet att testa deras plattform, där du kan spela matcher mot andra spelare i ett tävlingsformat. Kan det bli mer spännande än så? 

Rdy Arena – F.A.Q

Rdy Arenas motto är ”Be your own pro gamer”. Vi har pratat med Jonathan från Rdy arena för att skapa denna F.A.Q där går vi igenom hur du blir din egen pro gamer genom att delta i turneringar via deras plattform.

Hur deltar jag i betan?

För att delta i våran beta så registrerar du din mail på våran hemsida. De 200 första som gör detta, kommer få en garanterad plats till våran öppna beta. En inbjudan kommer skickas ut via mail, i den första fasen kommer 200 platser vara tillgängliga. När vi testat plattformen kommer vi så småningom öppna upp mer platser, så även om du inte får en inbjudan direkt, så har du möjlighet att bli inbjuden vid senare tillfälle.

Behöver jag ladda ner någon extern klient?

Nej! Allt sköts via våran hemsida där du loggar in med ditt steam-konto.

Vilka spel finns tillgängliga under betan?

Under det första steget av betan kommer vi enbart ha Dota 2. Men redan under sommaren har vi planerat att utöka med CS:GO.

Var finns era servar? Kan jag räkna med att ha bra ping om jag spelar från Sverige?

Vi använder Valves officiella servar, så det kommer fungera precis likadant som när du spelar matcher via deras matchmaking-system.

Kan man vinna riktiga pengar?

Ja! Alla tävlingar har en egen prispott som baseras på hur mycket det kostar att delta. Den som startar rummet, bestämmer själv detta belopp. Prissumman distribueras efter matchen ut till det vinnande laget. Att sätta in pengar görs enkelt genom våra säkra betalningslösningar PayPal och betalkort, båda dessa är helt avgiftsfria. 

Vilka olika sorters tävlingar finns tillgängliga?

Man kan spela både 1v1 och 5v5, och det finns olika speltyper för de båda lägena.


rdyarena1-min-8864913
1v1 hos Rdy Arena

rdyarena2-min-7053939
5v5 hos Rdy Arena

Hur skapar jag en tävling?

Att skapa en tävling är enkelt. Du loggar in med ditt spelkonto, och ser till att du har pengar på kontot. Därefter, trycker du på ”Create a game” och bestämmer dig för speltyp, antal spelare och hur stor potten ska vara. När detta är gjort, kan du starta  lobbyn. Du kan antingen göra en privat lobby och bjuda in dina vänner, eller göra en öppen lobby som alla kan gå med i.  

Hur hittar jag motståndare?

För att hitta motståndare att spela mot, kan du antingen starta ett eget rum och invänta att någon går med i rummet, eller gå med i ett befintligt rum som någon annan skapat. Du som är med i betan har även möjlighet att starta ett privat rum och bjuda in dina vänner, oavsett om dem är med i betan eller inte. Du kan även hitta motståndare att spela mot genom att gå med i våran discord, där du även kan ge feedback till oss utvecklare. 

Rdy Arena planerar att gå live med deras turneringsplattform under sommaren 2020. Utöver det som kommer erbjudas vid launch – CS:GO och Dota 2, så planerar de även på att utöka tjänsten till andra spel, just nu tittar de främst på PUBG.