Exklusiv intervju med grundaren av Rdy arena – Ny turneringsplattform som släpps 2020

Luleåföretaget Rdy arena startades med målet att göra Esporten mer tillgänglig för alla. De presenterar nu sin tjänst, "Rdy arena", som de planerar att gå live med under våren 2020. Rdy arena kommer fungera som en samlingsportal för spelare som är intresserade av att ta sitt gameande till nästa nivå. Genom att skapa turneringar som alla spelare

Rdy arena

Rdy arena grundades 2018 av Jonathan Henriksson och Rebecka Österberg med syftet att vara delaktiga och kunna bidra till den kraftigt växande marknaden för esport världen över. De samarbetar med ett polskt IT-bolag, som står för utvecklingen av själva produkten, samt riskkapitalbolaget Arctic Ventures som hjälper till med finansiering, rekrytering och affärsutveckling.

Det finns goda förhoppningar för framtiden, Jens Lundström, vd på Arctic Business säger såhär till Mynewsdesk:  “Esport växer otroligt snabbt internationellt och vi ser verkligen potential i både Jonathan och Rebecka som entreprenörer och deras affärsidé. Det blir riktigt spännande att få jobba tillsammans med dem nu under nåt år framåt” 

Vi på Esportlandet tror och hoppas att Rdy arena kommer utvecklas till en community där alla som är intresserade av esport på ett högre plan kan samlas och utvecklas tillsammans. Jag har fått växla några ord med en av grundarna, Jonathan Henriksson, där han berättar lite mer om hur tjänsten kommer fungera.

När introducerades du till esport och vad spelar du idag?

Jag blev introduserad till esport under 2006 när Nintendo hade Nintendo SM och reste runt i olika städer för att hitta en svensk mästare i Nintendo spel. De var riktigt häftigt då att man kunde tävla i TV-spel. Idag spelar jag lite Dota 2 men främst spelar jag Total War Warhammer II.

Hur kom ni på idén till Rdy arena?

Idén väcktes under högstadietiden i samband med att internetpokern fullkommligt exploderade. Alla skulle helt plötsligt spela poker. Vi var ett gäng som gillade att spela poker så vi höll på mycket med det just då. Jag var kanske inte lika bra på poker som de andra så jag letade något annat som jag kunna vinna pengar på. Då tänkte jag att man borde kunna spela PC-spel på samma sätt. Så jag googlade lite, och hittade en sida där man kunde spela Fifa. Fifa är ett spel som aldrig har intresserat mig, så jag la fort den tanken på is. När jag senare började studera på Luleå Tekniska Universitet så kom denna tanke tillbaka, när jag började höra om liknande idéer. Jag tyckte att de där kan vi göra bättre. Så då tog vi kontakt med Arctic Business.

Vad skiljer Rdy arena från liknande plattformar, såsom Faceit och ESL?

Vi vill fokusera på att spelare ska kunna komma och gå lite som man vill. Därför fokuserar vi mer på enskilda tävlingar, alltså en match per tävling. Det gör att det finns alltid en ny tävling som väntar. Sen vill vi även att man ska kunna spela utan premades alltså att man inte måste ha ett färdigt lag som man vill registrera. Andra liknande sidor har även subscription modeller då man låser delar av sidan för spelare som inte har en aktiv subscription. Något vi har helt valt att gå ifrån. Men vi ser också att det är en global marknad och därför behöver vi inte heller vara själv på marknaden. Konkurrensen gör att vi hela tiden måste utvecklas för att vi ska kunna vara på topp.

Hur har ni tänkt att marknadsföra tjänsten?

Vi har tänkt att marknadsföra oss genom olika influensers. Framför allt streamers, där de ska kunna bjuda in sin community att delta på Rdy Arena. Det gör ger också en möjlighet för spelarna att interagera med de influensers de följer. Asmongold, som spelar World of Warcraft är ett tydligt exempel på hur inflytelserik en streamer kan vara.

Vilket är ditt favoritlag?

Man håller ju självklart på de Svenska lagen, och där är min favorit The Alliance (Dota 2). Mitt bästa minne av dem är när de vann The International 2013. Den som är intresserad av esport men inte sett finalen bör göra sig en tjänst och se den matchen.

Rdy arena planerar att släppa tjänsten som stängd beta under det första kvartalet av 2020, och planen är att gå live innan sommaren 2020. Utöver det som kommer erbjudas vid launch – CS:GO och Dota 2, så planerar de även att på att utöka tjänsten till andra spel, just nu tittar de främst på PUBG.

 

Lämna en kommentar