De_Cache fmpone 2019 version

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER]

En av de mest ikoniska kartorna i CS:GO återvänder äntligen. De_cache lades till i den aktiva mappoolen den 1 Juli 2014, i samband med “Operation Breakout” och har framtill nu — varit den enda kartan som inte fått utstå någon större förändring sedan den lades till.

En av de största youtubers inom CS:GO, 3kliksphilip har släppt en version av nya de_cache på workshopen. Det som är inkluderat i denna version, är alla spelförändringar som kommer finnas på nya Cache. Förändringar i kartans miljön är inget som överensstämmer med den officiella versionen av den nya kartan utan dem kan istället ses i showmatchen som vi nämnde tidigare. 
Den 29:e september visades kartan i sin helhet för första gången. Den nya och uppdaterade versionen av Cache spelades under en showmatch i den stora internationella turneringen ESL One New York. För oss dödliga blir den officiella kartan tillgänglig på matchmakingservar den 10:e Oktober. I denna artikel kommer vi gå igenom alla nya positioner som har öppnats upp på kartan, och vi kommer även guida er för hur du kan testa de olika förändringarna inom csgo spelbolag redan idag!

För att spela den nya kartan, så går du in på workshopen, loggar in på ditt konto och trycker sedan på “Abonnera”. När du sedan startar CS:GO, ska du navigera dig till menyn för matchmaking, för att sedan ändra “Official matchmaking” till “Workshop maps”. Du kan sedan välja om du vill använda dig av speltyperna Casual, Deathmatch, Matchmaking eller Wingman.

Om du bara vill springa runt på kartan och testa de olika förändringarna, så rekommenderar vi att du använder dig av spelläget Deathmatch, då är rundorna så långa som möjligt och du slipper skickas tillbaka till spawn varannan minut. Om du vill spela själv på servern så kan du kicka alla bots från servern genom att använda dig av kommandot “bot_kick” i konsolen. Om du istället använder dig av spelläget Matchmaking så får du möjlighet att spela en “riktig” match (mot bots).

Counter Strike: Global Offensive workshop
Spela kartor i workshopen

Här kommer vi gå igenom de förändringarna som finns i varje del av kartan. Viktigt att tänka på är att alla bilder är tagna på den versionen av Cache som 3kliksphilip har släppt i workshopen, det kan alltså finnas vissa mindre skillnader om man jämför med den officiella versionen som släpps den 10:e oktober. 

Detta är den delen av kartan som har fått utstå minst förändringar. Den lär spelas ungefär likadant som den spelas idag, men terroristerna har fått ett par nya vinklar som måste clearas när dom tar sig in på siten.

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 1
Lådor i anslutning till A-site
Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 2
Lådor på A-site

Här visas två nya positioner där CT-laget kan hålla main eller squeaky-dörren. Livsfarliga vinklar som kommer generera många headshots.

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 4
Ovanför default-plant

Även vid default-plant positionen finns det en ny vinkel som terroristerna måste akta sig för.

CT-laget har traditionellt sett stått inför stora utmaningar när det gäller att ta, och behålla kontrollen över mitten. Ett par enkla smokes från terroristernas sida har gjort att det har varit mycket svårt att få information vad som händer på andra sidan. Lösningen har stundvis varit att spela close, men då har man istället stått inför andra utmaningar. I den uppdaterade versionen av Cache har Counter-Terroristerna fått ett par helt nya positioner att spela ifrån. Detta leder till att de måste spela på ett helt annat sätt när det gäller att ta över mittpositionen. Två smokes och en flash räcker inte längre för att garantera kontrollen över mitten.

de_cache middle connector
Ny position i mid
Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 7
Terrorist POV garage
Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 8
Terrorist peek ifrån trucken

CT har numera möjlighet att peeka mitten genom ett fönster i connector. Detta är en position där man kan se över alla smokes, vilket gör att den klassiska taken i mid när terroristerna kastar 2-3 smokes inte längre fungerar särskilt bra. Det som är farligt från CT-lagets perspektiv, är att terroristerna har möjlighet att cleara denna vinkel från trucken som finns i närheten av T-spawn. Att till exempel placera en scout här tidigt i rundan, kan leda till väldigt enkla och billiga kills.

CT har även fått förbättrade möjligheter att utföra ett skilljump för att själv kunna ta sig upp på boost-positionen. Denna har alltid varit möjligt att göra. Skillnaden är att det numera är möjligt att hoppa upp på en kant efter att det första hoppet är avklarat. Detta leder till att hoppet är mycket enklare att klara av, då det alltid har varit den andra delen av hoppet som varit svårast. Det finns dessutom möjlighet att stanna kvar på denna position, och överraska de terrorister som tar sig upp på boost.

De spelare som lär sig att bemästra detta hopp, kommer sannolikt ha en stor fördel på den nya versionen av Cache. 

 

Cache new position
Nya position i mitten

B-siten har uppdaterats med ett par nya intressanta positioner. Den största förändringen, som helt säkert kommer leda till flera nya spelmöjligheter, är att taket i “Checkers”, eller sidorummet har öppnats upp. Detta kommer leda till att ett antal nya strategier kommer utvecklas. Det är numera möjligt att kasta smokes in, eller ut från detta rum. Terrorister kan kasta smokes till detta rum ända ifrån sin egen spawn, och Counter-Terrorister har möjlighet att hjälpa de som håller mitten genom att kasta smokes och flashbangs. 

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 10
Ny position på A-site

Denna position lär vara mycket stark då möjligheterna för Terroristerna att utföra trades är mycket låg, då Counter-Terroristen har möjlighet att hoppa ner direkt efter första killen.

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 12
Ny position bredvid heaven

Denna position är mer situational. Den har viss potential, i till exempel 1v1 situationer där den skapar möjligheter att överraska din motståndare. Som en default-position, i ett 5v5 läge lär den vara svårare att använda då möjligheterna att falla tillbaka är väldigt låga.

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 14
Ny position checkers
Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 15
Hoppa via detta element
Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 16
Terrorist POV

Om denna position ska användas i en situation där flera av motståndarlagets spelare lever, så rekommenderar vi att du har en smoke tillgänglig. Direkt din position är känd, så kan du räkna med att en molotov kommer kastas hit. Om du kastar en smoke på den, så skapar du kaos i motståndarlaget då de måste vakta denna smoken om de vill behålla kontroll över rummet. Du ger du även resten av ditt lag möjlighet att supporta dig genom att använda sig av till exempel flashbangs.

Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 17
Taket i checkers har öppnats upp
Nya Cache släpps den 10:e oktober. Spela den redan nu! [BILDER] 18
Nya möjligheter att wallbanga

Som vi nämnt tidigare, så har även taket till checkers öppnats upp. Räkna med att det kommer dyka upp många nya innovativa executes. 

En annan förändring som skett är att det numera är möjligt att wallbanga från korridoren som leder in till B, till checkers och vissa positioner på B-siten. Detta lär inte ändra särskilt mycket men räkna med att proffsen kommer lyckas med en hel del snygga wallbangs. Kanske kan vi även vänta oss en ny s1mple-klassiker här? Gärna mot ett lag som inte är svenskt 😉

Avslutningsvis vill vi tacka för att ni läst ända hit. Vi kommer uppdatera er med guider till nya Cache. Guiden kommer behandla olika executes, smokemöjligheter och allmäna tips och tricks. Posta gärna en kommentar med vad du vill se i dessa guider.

Lämna en kommentar