Nya kartan till Among Us äntligen släppt

När datorspelet Among Us lanserades av spelutvecklaren InnerSloth under 2018 var mottagandet relativt svalt. Det skulle dröja ända till 2020 innan spelet fick sin popularitetsmässiga peak – och detta tack vare att det blev känt att Among Us spelades av både välkända Twitch-streamare såväl som Youtubers. Det var också tänkt att spelet på grund av den massiva populariteten skulle få en uppföljare med det fantasifulla namnet Among Us 2 – men planerna på denna skrinlades relativt snart. Istället valde utvecklaren att satsa på att förfina originalspelet. Det är också det de nu har gjort, genom att släppa en ny karta till spelet. Äntligen!

Vi är många som har väntat på en ny karta till denna färgklick till spel. Om man tillhör den som uppskattar färggranna spel och nya spellanseringar kan sajter som Casinostugan vara något som är värt att besöka. De har förvisso inget Among Us – varken med eller utan ny karta – men de har en lång rad andra färgglada spel, vilka ideligen fylls på med nyheter om spel på esport.

The Airship är nya namnet på kartan

Den nya kartan släpptes den 31 mars och är den hittills största kartan i spelet – den består av så många som 17 nya platser. I kartan kommer du kunna ta del av nya uppdrag, vilka du ska genomföra när du är en Crewmate. I samband med att du ska spawna under din omgång kommer du också ha möjlighet att välja i vilket rum spawnandet ska ske. På kartan finns flera våningar och för att ta dig mellan de olika våningarna finns det stegar utsatta på kartan, vilka du har möjlighet att klättra på.

Den nya kartan är riktigt rolig, och den har god potential att förstöra en hel del vänskaper framöver – du som har spelat Among Us förut vet vad vi menar. Å andra sidan finns goda möjligheter till ett utökat teamwork med tanke på kartans storlek. Det är därmed upp till dig om du föredrar att teama ihop dig med dina vänner och berätta om din verkliga roll i spelet, eller om du vill chansa på att ni är i samma lag allihop. För vänskapens skull får ni hålla tummarna för att alla i gänget blir antingen Crewmates eller Imposters – om ni får in bägge delar i gänget finns det risk för att en relativt dålig stämning uppstår. Framförallt om någon av er är en dålig förlorare.

Stor succé för utvecklaren InnerSloth

Att Among Us skulle bli så pass populärt som det blev under 2020 var det nog ingen som hade räknat med – inte ens InnerSloth själva. Hittills har även The Airship mottagits mycket väl och streamandet på Twitch av Among Us har varit avsevärt mer intensivt den senaste tiden.

Förhoppningsvis kommer den ihållande populariteten för spelet generera ytterligare kartor framöver – vi misstänker att så är fallet. Men med tanke på att InnerSloth per idag endast har 5 anställda, finns det möjlighet att det tar sin lilla tid att ta fram ytterligare en ny karta. Vi får inte glömma att de samtidigt också arbetar på spelet ‘The Henry Stickmin Collection’.