Valorant karaktärer

Riot startar Valorant Ignition Series

Riot Game släpper info om de första turneringarna som ska hållas i deras nya taktiska FPS-spel Valorant. De samarbetar med över 20 stycken olika organisatörer för att skapa en rad olika turneringar. Först ut är G2 x Ignition som hålls den 19:e juni.

Valorant – årets nyhet

Valorant, som gick live i Europa den 2:a juni har visat sig vara omåttligt populärt. Spelet kan ses som en blandning av CS:GO och Overwatch, där den lånar taktiska shooter-element från CS:GO och blandar den med unika spells och klasser från Overwatch. Rundorna spelas på ett sätt som är mycket likt CS:GO, där ena laget spelar som Attacker, och det andra som Defender. Målet för de som attackerar är att planta bomben, och målet för det andra laget är såklart att förhindra detta.

Det går såklart även att roa sig med betting på Valorant, läs våran guide för att se hur du lyckas på bästa sätt.

The G2 Esports VALORANT Invitational is here. Eight brave captains will lead their squads into battle. Only one team will stand triumphant and ignite the flames of victory. Who will take home the glory? Watch the #IgnitionSeries now at https://t.co/roUGZbeOD5. pic.twitter.com/wW795HTo8l

— VALORANT (@PlayVALORANT) June 19, 2020

Riots planer för Valorant

Riot har ett tydligt mål med Valorant. Målet är att konkurrera om spelare med Valve och CS:GO. För att göra detta har Riot valt att samarbeta med över 20 stycken olika organisation inom esport betting för att starta Valorant Ignition Series. Målet med serien är att skapa ett tätt samarbete mellan Riot och de olika turneringsorganisatörerna. Turneringarna skapas och hålls i av de olika organisationerna, medans Riot roll i det hela är att promotea de olika turneringarna, hjälpa till med samordning kring eventsen, stå för rankingsystem och uppmärksamma nya talanger.

Riot säger sig vilja se en kombination av öppna turneringar, showmatcher och slutna turneringar där endast topplagen bjuds in. Den första turneringen, G2 x Ignition spelas redan den 19:e Juni.

Hur kommer jag igång med valorant?

Valorant är ett free-to-play spel. För att spela Valorant behöver du helt enkelt gå in på deras hemsida och öppna ett konto genom att trycka på Play Now. Lycka till!