Från poker till esport – så blev dessa profiler stora inom sin hobby 1

Från poker till esport – så blev dessa profiler stora inom sin hobby

Idag går det att tjäna pengar på din hobby på ett sätt som aldrig riktigt varit möjligt innan. Det är till stor del tack vare att vi har internet och sociala medier, vilket ger oss alla stora möjligheter att nå ut till människor, men också möjligheter att kunna slipa våra skickligheter tills de är perfekta.

Det finns många svenska profiler som gjort ett namn för sig själva inom sin hobby, men idag ska vi kika på tre profiler som vi är lite extra imponerade av. De har gjort ett namn för sig själva inom spelvärlden.

PewDiePie – Felix Kjellberg

Om du inte har bott under en sten de senaste decenniet kan du omöjligt ha missat PewDiePie (vars riktiga namn är Felix Arvid Ulf Kjellberg). Felix började sin karriär på Youtube där han spelade videospel och filmade sina reaktioner till spelen. Detta blev en enorm succé och han blev snabbt en av de mest populära människorna på Youtube, med flera miljoner följare. År 2016 utsågs han dessutom till en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine.

Hur tjänar Felix pengar på sin hobby? Just nu har hans kanal över 111 miljoner prenumeranter och har fått 28,4 miljarder visningar totalt. Detta betyder att han kan göra lukrativa brand deals med flera företag, hans popularitet online ökar till exempel försäljningen av spelen han spelar. Men Felix är också noga med att skänka pengar och väcka stöd till välgörenhetsinsamlingar.

Martin Jacobsson

Det är inte bara tv- och datorspel som är populärt hos unga, många drömde (och drömmer) också om att bli kända svenska pokerspelare. En av de som tidigt fastnade för poker var Martin Jacobsson. Hans kärlek för spelet föddes när han gick i gymnasiet och han brukade spela online poker på olika internetkaféer tills han vann en plats på 2008 års World Series Of Poker i Las Vegas. Turneringen slutade inte som tänkt, då Martin åkte ut ganska snabbt. Men han höll fast vid sin dröm och bestämde sig för att studera spelet och öva upp sina kunskaper tills han kunde ta revansh.

6 år senare var det dags, under 2014 års upplaga av World Series of Poker tog han sig till the Main Event och vann tävlingen som hade en prispott på 10 000 000 dollar! Det är den femte största enskilda utbetalningen i pokerturneringens historia.

Emil ”HeatoN” Christensen

Emil Christensen, även känd som HeatoN, är idag en esports manager, men han blev känd som professionell Counter-Strike-spelare och var kapten för spellaget Ninjas in Pyjamas (NiP). Han anses även vara en av de bästa Counter-Strike-spelarna genom tiderna.

Emils första hobby var ishockey, men efter att han drgit på sig en skada tvingades han sluta. Det var då en kompis föreslog att han skulle testa spelet Counter-Strike (CS) och resten är historia. Under 2001 var han en del av det ursprungliga Ninjas in Pyjamas-laget och de vann också Cyberathlete Professional League World Championship det året. Emil och de andra medlemmarna i Ninjas in Pyjamas fortsatte sedan att bli grunden till det mycket framgångsrika SK Sweden, ett av de mest framgångsrika lagen i elektronisk sporthistoria.

Vad kan du lära dig utav dessa profiler?

Dessa profiler blev inte duktiga på sin hobby av en slump, det ligger flera timmars hårt arbete och träning bakom dessa solskenshistorier. Så om du också vill bli stor inom din hobby är det dags att börja öva och lägga in dina timmar. Ett sätt att bli bli bra på esport är såklart att lära dig spela på esport, och samma gäller poker – hitta sidor som erbjuder poker online och lär dig spelet från grunden. Lycka till!