Misslyckandet på League of Legends World 2021

Misslyckandet på League of Legends World 2021

League of Legends Worlds 2021 var på många sätt hisnande spännande. På andra sätt kunde man till och med se det som en riktig katastrof. Eller, det gäller åtminstone för alla som hejade på de västerländska lagen. Sällan har vi skådat så stort nederlag som just det här året. Hur kunde det gå så, och vad var det egentligen som hände?

Efter kvartsfinalerna var det ingen som kunde säga att de västerländska lagen inte hade gjort sin sämsta prestation någonsin. Inget av lagen vann sin utslagsmatch. Sedan League of Legends började 2011 har det inte hänt en enda gång. Ett lag från väst har alltid lyckats vinna i det här stadiet av turneringen,men så var alltså inte fallet i år.

De två lagen som fanns kvar och försökte ta sig vidare när turneringen hade kommit så här långt var MAD Lions och Cloud9. Resultatet var inte speciellt muntert. MAD Lions förlorade med 3-0 till de nuvarande mästarna DAMWON Gaming medan Cloud9s match mot Gen.G slutade 30, till Gen.Gs fördel. Det innebar alltså att Europa och Nordamerika inte hade en enda representant i semifinalerna i årets League of Legends.

Hur har det då sett ut tidigare? Ett lag från väst har faktiskt bara lyckats vinna en gång. Det var den allra första Lol turneringen och då deltog varken koreanska eller kinesiska lag i tävlingen. Sedan dess har det inte blivit någon vinst, men däremot har europeiska lag lyckats ta sig till final både 2018 och 2019.

Det mörknade turneringens tredje dag

Att det inte bådade så gott för de västerländska lagen blev tydligt för många efter att 100 Thieves hade tävlat mot T1. När gruppspelens tredje dag inträffade och den tävlingen var klar hade inget nordamerikanskt lag kammat hem en vinst under dagen. För ganska många trogna följare och fans var det här ett tecken på att allting inte stod helt rätt till. På flera internetforum visades besvikna röster, och fans kände att hoppet om en vinst allt mer var ur sikte.

Under turneringens tredje dag vann inte heller något av de europeiska lagen. För de nordamerikanska och europeiska lagen blev det en ställning på 4–14 i gruppspelen. Bara det i sig säger något. Medan de österländska fansen firade framgångarna var det mest sura miner bland alla från väst.

Kommentarer om LoL world 2021

Santorin, som spelar i Team Liquid och slogs ut av Gen.G i League of Legends 2021 har uttalat sig om turneringen och hur det var att delta. Enligt honom är de här tävlingarna intensiva och det är mycket nerver och spänning som spelar in. Han tyckte att både Team Liquid och Gen.G i matchen mot varandra gjorde många misstag. Problemet var att Team Liquid gjorde flera och därmed också blev utslagna.

Kanske var det just det som påverkade alla västerländska lag i hela turneringen. Att all spänning och nervositet gjorde att det begicks misstag, både individuella sådana och som grupp. Några sura miner från Santorin verkar det ändå inte vara. Han menar att han ändå är nöjd med lagets prestationer, även fast de hade kunnat vara bättre.

Något som ändå är roligt är att trots de misslyckade resultaten var det många som valde att följa LoL 2021. Det var också många som engagerade sig genom att satsa pengar på de olika tävlingarna hos något bra casino för att se om de chansade rätt om vinnarna. Det är något av det bästa med e-sport, att alla kan delta på ett eller annat sätt oavsett om man spelar själv eller inte.

Nu gäller det däremot att kavla upp ärmarna och istället se fram emot nästa års turnering. League of Legends 2022 kommer hållas i Nordamerika och då hoppas vi naturligtvis på revansch för de västerländska lagen.

Blicka fram emot League of Legends 2022 gör troligen inte bara alla fans utan säkerligen också alla spelare. Nästa års LoL är inte bara ett sätt att försöka lyckas bättre än i år, det kommer också innebära en hel del nya trevliga moment. Det sägs att det kommer adderas nya föremål, drakar och dessutom överraskningar till det årets spelturnering. Försäsongen kommer dessutom förbättras på flera olika sätt. Det är åtminstone vad Jeremy Lee, som arbetar med spelproduktionen, säger. Låt oss alla hoppas han har rätt och se fram emot en spännande turnering nästa år.