Fem nya e-sporttrender att kolla in 1

Fem nya e-sporttrender att kolla in

Tack vare många stora turneringar och evenemang har esportbranschen fått en bra start fram till 2022. Branschen växer också eftersom fler varumärken från utlandet kommer in. Saker och ting förblir dock inte detsamma, eftersom nya trender alltid dyker upp. Dessa trender sträcker sig från bättre säkerhet till spel som är mer uppslukande. Här är några av de viktigaste sakerna att hålla ett öga på under 2022.

Tack vare många stora turneringar och evenemang har esportbranschen fått en bra start fram till 2022. Branschen växer också eftersom fler varumärken från utlandet kommer in.

Saker och ting förblir dock inte detsamma, eftersom nya trender alltid dyker upp. Dessa trender sträcker sig från bättre säkerhet till spel som är mer uppslukande. Här är några av de viktigaste sakerna att hålla ett öga på under 2022.

Intresset för esport växer

I takt med att antalet människor som tittar på e-sport växer kan fansen nu satsa på olika turneringar. I likhet med traditionella bettingsajter och casinon finns det även e-sports betting siter där man kan satsa på evenemang & turneringar inom esport.

Den som vill kan göra många olika saker. Många av de bästa spelsajterna online låter dig satsa på e-sport. Bortsett från det erbjuder många sajter välkomstbonusar som endast kan användas för betting på e-sport. Du kanske till och med hittar kampanjer för e-sportspel som händer ofta.

Det är vanligt att kunna spela på storspel som Counter Strike, League of Legends, Dota 2 och andra spel som är populära idag. Särskilt under större evenemang som IEM Rio där topplagen möts inom de stora spelen för att slåss mot varandra.

Cybersäkerhet

Säkerhet är en viktig del av onlinevärlden, och om du vill spela spel online måste du se till att hackare inte kan få din information. Du vill inte hitta dig själv på en plattform som skickar din information till andra webbplatser utan din tillåtelse.

Cybersäkerhet är viktigt för plattformar inom e-sportbranschen så att användardata är säker och människor kan ha kul när de spelar. Säkerhet är alltid en kamp mellan bra och onda, så detta är alltid viktigt att hålla ett öga på.

Inom esport idag så är säkerhet en nyckelpunkt som man lägger stor fokus vid. Detta gäller även dig som vill satsa pengar på e-sport då det bland annat kräver säkra transaktioner så att du kan känna dig trygg med att använda din betalinformation.

Metaverse

”Metaverse” är ett av de mest populära orden i teknikvärlden. Officiellt är det en virtuell värld som beskrivs som nästa generations internet, gjord för att se ut som den verkliga världen, men den har också andra fördelar. I verkligheten är det inte klart om detta är virtuell verklighet, ett massivt multiplayer online-rollspel (MMORPG), ny kontorsprogramvara eller något helt annat. I båda fallen kommer en tydlig plan att göras, och det kommer förmodligen att ha en effekt på e-sport.

Särskilt som åskådare så finns det stor potential att dra nytta av metaverse och VR generellt. Tänk dig exempelvis att kunna se när proffs spelar, fast istället för att se det hela på en skärm så är du inne i spelet med hjälp av VR och ser all action hända direkt.

Mobil esport

Att spela spel på språng har funnits ett tag, men det är inte klart var det passar inom e-sport. Vissa ställen har anammat mobil e-sport, medan andra har ignorerat idén helt. Så det är ett tydligt tecken på att den här delen av branschen har utrymme att växa.

I takt med att stora spel som Call of Duty fortsätter att se framgång på mobila plattformar så ökar möjligheten till att mobila spel ska tas på större allvar. Det är med andra ord inte längre bara något för småbarn med kletiga surfplattor.

Ansvarsfullt spelande

Om du vet hur man spelar online vet du hur man spelar på ett ansvarsfullt sätt. Den gjordes för att folk kan fastna för spel. Loot boxes, en form av hasardspel i videospel, har också visat dessa tecken.

Kinas regering har gjort många förändringar i hur den hanterar ”mikrotransaktioner” i videospel, och många regeringar i Europa har pratat om att göra detsamma, bland annat Sverige. Det kan leda till stora förändringar i världen i framtiden.

E-sportbranschen växer, och det är viktigt att hålla koll på nya trender. Se till att du vet vad du ger dig in på och håll utkik efter nya trender när de dyker upp.