Esporten fyller ett tomrum under pandemin 2020

Esporten fyller ett tomrum under pandemin 2020

När sommaren 2020 går mot sitt slut är det många som har fått konstatera att vi får leva med Corona ett tag till. Vaccinering är på väg från många olika företag men inget är säkert ännu. Även om Sverige inte har låst in folk som många andra länder har gjort har många ändå valt att stanna hemma.

Spel utan evenemang – hur fungerar det?

När USA stängde ner i princip allt för att försöka kriga mot det envisa viruset försvann många sportevenemang. Det här påverkade även svenskarnas möjligheter till betting online. Hockey VM blev inställt men IIHF körde en online-turnering i NHL 2020.

Sverige tog sig hela vägen till final och ännu bättre var att många som upplevt ett enormt tomrum utan sportevenemang att betta på fick något att sätta tänderna i. Det är alldeles solklart att esporten fyller Corona-tomrummet med råge världen över!

Istället för att spela på vanliga sporter har esport betting blivit ett populärt sätt för de som är intresserade av spelbolag att underhålla sig. Även casino är en sektor som har vuxit stort det senaste året.

Twitch exploderar av nya tittarrekord

Samtidigt som vanlig sportsbetting fick sig en törn av inställda evenemang gick det spikrakt uppåt för Twitch. De ökade sin volym av nya publicister inom spelsegmentet med över 35% under mars månad 2020.

Verizon har också sett en tydlig ökning inom spelsegmentet sedan det blev karantänläge världen över. De har haft en 75 procentig ökning inom detta segment! Det är solklart att esporten bara har gagnats av krisläget.

Även Counter-Strike växer

Counter-Strike är en esport som växt i samband med pandemin. Om du är intresserad av att läsa mer om vilka spelbolag för csgo betting som rekommenderas så kan vi rikta er till våran spelguide där vi jämför alla spelbolag och hjälper dig att välja rätt – oavsett om du är intresserad av spel på resultat eller andra spännande speltyper.

Esport har också liveevent

Nu ska vi komma ihåg att även esport har en hel del liveevent som bygger på den stämning som skapas med åskådare på plats. Det här är givetvis en del som också har fått sig en smäll av pandemin.

De största ligorna har också fått lägga ner liveventen för att flytta helt och hållet online. Det har inneburit flera utmaningar och visst har det känts trist att publiken inte finns på plats på samma sätt som tidigare.

Sport är sport

Det kan mycket väl vara så att de som annars satsar på vanlig sport har upptäckt möjligheten att satsa på esport under Corona-pandemin. Sport är trots allt sport. Intresset har ökat och så kommer det antagligen att fortsätta tills det finns botemedel och vaccin som gör att det går att hålla sportevent som förr igen. Då kanske det är värt att undersöka spelbolagens oddsbonusar för att skapa dig de bästa möjligheterna att vinna stort.

Men även då Corona är ett hemskt minne från början av 2020-talet lär många hänga kvar vid sin nya upptäckt. Att satsa på esport-ligor är minst lika spännande som att satsa på fotboll. Kanske kommer även intresset för att spela i nätverksturneringarna att öka då esporten åtnjuter större uppmärksamhet från fler.