esport turnering med mycket publik

E-sports dramatiska växt: Vad sker på den svenska spelmarknaden nu?

E-sport tar världen med storm. Sporten har vuxit exponentiellt de senaste åren, och dess sportgrenar fortsätter att växa – så mycket att denna digitala sport har visat sig vara en kraft att räkna med i sportvärlden. I vår artikel tittar vi närmare på e-sportens tillväxt och ser hur det har börjat påverka den svenska digitala spelmarknaden.

Intresset för e-sport har vuxit snabbt i en stadig takt runt om i världen

Intresset för e-sport ökar stadigt världen över. Till exempel uppskattas det att över 29,6 miljoner personer kommer att titta på e-sport varje månad i år, vilket blir en ökning med över 11,5% jämfört med föregående år. Varav merparten av dessa tittare kommer att se på spel och matcherna på stora streaming plattformar som Twitch och YouTube Gaming.

Med dessa siffror är det inte konstigt att e-sport även håller på att bli mainstream inom Sverige. Vårt land har nämligen länge varit känt som ett av de ledande inom e-sport. Till exempel finns det ett svenskt e-sportsförbund som startades 2016 för att dels stödja industrin – men även sträva åt att e-sport ska officiellt bli klassad som en idrott i Sverige och bli medlem inom Riksidrottsförbundet.

En ny trend inom betting: Betting på e-sport

Med det explosiva ökade intresset för e-sport har många svenska spelbolag valt att satsa på betting på dessa evenemang. Idag är det fullt möjligt att satsa på de större tävlingarna i spel som bland annat Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 och League of Legends. En annan ny titel som går att spela på är Valorant.

Dessa bettingspelen kan du oftast hitta hos de större aktörerna på spelmarknaden – men vi ser också ett skifte att nya, nischade spelbolag börjat erbjuda betting på dessa spel.

Hur bettar man på esports?

Det första du bör göra är att välja ett spelbolag med svensk spellicens. Detta rekommenderas speciellt eftersom de följer de regler vi har i Sverige. Därefter kan du läsa våran esport betting guide

När det kommer till valet av spelsajten bör du kontrollera två saker: om de erbjuder betting på e-sports och deras bonusar. Du kan exempelvis hitta bra bettingbonusar på dessa sidor

När du väl har skapat ett konto hos ett spelbolag fungerar betting precis som om du hade spelat en fotbollsmatch.

Nedan finns en liten guide om hur du placerar ett betting på e-sport:

  1. Välj den matchen som du vill betta på.
  2. Välj antingen en match, eller flera matcher på kupongen.
  3. Ange beloppet som du vill betta för.
  4. Godkänn beloppet och vänta på resultatet